dinsdag 18 augustus 2020

Mr. Clean

Wat ben ik blij dat die hitte van de afgelopen tijd nu aan het begin van mijn vakantie heeft plaatsgemaakt voor aangenamere temperaturen met heerlijke verfrissende regenbuien tussendoor. Ik besefte gisteren dat ik voor mijn gevoel weer beter kan ademhalen. Het is net of ik al die dagen in een dikke deken was gewikkeld die nu eindelijk af kan.  

Ik heb meteen weer zin om dingen te doen en aangezien ik nergens heen wil ben ik begonnen met schoonmaken. Schoonmaken in je vakantie? zult u misschien verbaasd reageren. Ja, schoonmaken werkt voor mij heel therapeutisch, ik wordt er rustig van in mijn hoofd, zen zo u wilt en het was ook nodig. Normaal doe ik in het voorjaar de voorjaarsschoonmaak, overal achter, onder, tussen, dingen opzij schuiven, u kent het wel. Dit voorjaar is het erbij ingeschoten. Corona kwam en ik was in de volste overtuiging dat ook mijn werkgever voor onbepaalde tijd zou sluiten en ik had bedacht om, als ik toch thuis zou zitten, dan de grote schoonmaak te gaan doen. Echter bleven wij gewoon aan het werk en toen is van uitstel afstel gekomen. Tot gisteren.

Gisteren heb ik me op de badkamer gestort en terwijl ik bezig was kwam ik helemaal tot rust. O ja, voordat u uw adres- en contactgegevens gaat opsturen, het werkt alleen in mijn eigen huis. Ik zou willen zeggen kom gewoon zelf van je luie reet af en pak een dweil, excusez le mot. Terwijl ik dan zo bezig ben is mijn moeder er ook bij. Mij gedwongen laten opnemen wegens verregaande hallucinaties is niet nodig, ze is erbij in spirit. Mijn moeder kon schoonmaken als geen ander en veel van hoe ik schoonmaakzaken aanpak heb ik van haar, ze kijkt vanuit de andere wereld een beetje over mijn schouder mee. Toen ik de wasmachine opzij schoof om erachter en eronder te reinigen hoorde ik 't haar zeggen: "Nou kind, daar mag je wel wat vaker komen."

De badkamer is weer piekfijn in orde, alleen is het tijd voor een nieuwe douchewand, ik had er ergens in februari al op gegoogeld en een zaak gevonden die had wat ik wilde, maar door corona kwam en komt het er niet van. Die zaak is in Rotterdam Zuid maar ik ga niet met het OV, daarnaast moet ik ook iemand vinden die het voor mij plaatst, dus dat schuif ik even op de lange baan. 

Vandaag pak ik weer een andere kamer en het leuke is dat ik altijd dingen tegenkom waarvan ik niet (meer) wist dat ik ze had. Maar ook dingen die aan vervanging toe zijn, zoals gisteren die douchewand en tevens triviale zaken als een haarborstel en nieuw kastje voor onder de wastafel en tijdens het sporten ontdekte ik dat mijn sporthandschoentjes ook wel sleets aan het worden zijn. Heb nu lekker even de tijd om dat allemaal te inventariseren en er actie op te ondernemen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten