maandag 31 augustus 2020

Theater

Gisteravond naar de jaarlijkse 'Musical Sing-A-Long' gekeken, wat een voorproefje geeft van welke musicals er het komende seizoen te zien zullen zijn in de theaters. De programmatitel dekte dit jaar niet geheel de lading, want het door corona weinige publiek mocht niet meezingen, ook vanwege corona. Thuis mocht dat natuurlijk wel. Ik vind het altijd een leuk programma om te zien omdat ik graag naar het theater ga, alleen dit seizoen sla ik over.

Ik heb er over nagedacht, het theater wat ik vaak frequenteer bevindt zich binnen de vierkante kilometer, zelfs op loopafstand. Het programma-aanbod van het nieuwe seizoen wordt normaliter in mei bekend gemaakt wanneer ook de kaartjes besteld kunnen worden, maar dit jaar is natuurlijk alles anders. Vorige maand kwam er een overzicht van de voorstellingen die vanaf september tot en met december te zien zijn in het Isala Theater in Capelle, wat er vanaf volgend jaar te zien is komt waarschijnlijk later of niet als het virus weer oplaait. Ik zag een aantal voorstellingen die mij interessant lijken, maar ik had ook een unheimisch gevoel over het hele bezoek aan het theater.

Natuurlijk zullen ze alle maatregelen treffen en ik weet hoe de cultuursector is getroffen, dus hoe belangrijk het is dát de theaters weer opengaan, maar hoe meer de datum van kaartjes bestellen dichterbij kwam hoe meer ik er, voor mezelf, van overtuigd ben dat ik er nog niet aan toe ben om me in groepen mensen te begeven. Ik ga zelfs niet naar verjaardagen of met het openbaar vervoer. Zoals al eerder gemeld, de tientallen vreemde mensen waarmee ik op mijn werk te maken heb vier dagen per week is al uitdagend genoeg. Dan hoef ik in mijn vrije tijd niet nog meer risico te nemen voor mezelf en, misschien nog wel belangrijker, voor anderen. 

Ik ben me ervan bewust dat mijn natuurlijke aanleg om me af te zonderen in solitude hierdoor wel eens meer aangewakkerd zou kunnen worden dan doorgaans voor mij gebruikelijk is, maar aan de andere kant, ik voel me er goed bij en ben een gelukkiger mens dan als ik tegen mijn gevoel hierover in zou gaan. Daarnaast is het in de huidige situatie juist een pre dat ik niet zo'n heel erg mensenmens ben. 

Het theater komt wel weer. Er is een voorstelling die dit jaar niet door kon gaan vanwege de lockdown-light, die is verzet naar volgend voorjaar, en de kans is groot dat ik daar gewoon heen zal gaan, zo denk ik nu, maar alles valt of staat met hoe het er virustechnisch voorstaat en hoe ik mezelf voel natuurlijk.

Isala Theater. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten