vrijdag 21 augustus 2020

De bank

Nee, deze blog gaat nu eens niet over het geweldige Capelse restaurant De Bank noch over een financiële instelling, maar over een bank-bank, gewoon om te zitten. Mijn huidige bank is aan vervanging toe, maar vanwege de coronaperikelen waren de afgelopen maanden nu niet het uitgelezen moment om te gaan winkelen. Maar zo nu in de vakantie en net tussen de twee golven door vond ik het een mooi moment om me eens in de wereld van banken te gaan verdiepen. Gelukkig is er in Capelle op fietsafstand een keur aan woonwinkels.

Een bank kopen is natuurlijk geen hogere wiskunde, ik wist tot welk bedrag ik wilde gaan, ik kende de afmetingen waar ik niet boven moest gaan en dan is het een kwestie van je laten verrassen. De eerste winkel die ik betrad was de in Capelle en omstreken geliefde Woonstore daar zag ik een bank die mij meteen aansprak, die heerlijk zat, waar ik ook nog lui op kon hangen indien gewenst en in een kleur waar ik vrolijk van werd. Dit was eigenlijk de bank die, voor mij, alle andere banken overbodig maakte. Vanzelfsprekend was ie qua budget precies op het bedrag tot waar ik wilde gaan, ik zal er ook nooit es onder zitten.

Maar ik verplichtte mijzelf om bij de naastgelegen Woonmall Alexandrium alle woonzaken in te gaan om te zien of er niet een nog leukere bank zou zijn. Het zijn veel meubelzaken, ik was blij als ik een keuken- of slaapkamerwinkel zag, daar hoefde ik dan niet in. Opvallend vond ik dat in vrijwel alle meubelzaken mannen op leeftijd met in het oog springende brillen er hun metier hebben. Het was overal heerlijk rustig en ik merkte dat het in de meubelbranche in deze economische magere tijden ook niet vet soppen is door de graagte waarmee ik welkom werd geheten.

U begrijpt natuurlijk al waar het heen gaat, de eerste bank in Woonstore is het uiteindelijk geworden. Hij is besteld en over een week of twee wordt ie bezorgd. Hij is iets kleiner dan mijn huidige bank en dat vind ik eigenlijk wel een pre. Mijn oude bank wilde ik eerst aan de Kringloopwinkel doneren, maar heb ik nu ergens op een site gratis aangeboden, wie weet kan ik er iemand blij mee maken. Ik ken mensen die elk kopje, beeldje of schaaltje te koop aan bieden om er nog €5,- mee te verdienen en dat is prima, maar in mij zit geen handelsgeest, daarnaast ken ik het verhaal van de prachtige designbank van vriendin Talitha en het gezeur wat zij ermee heeft gehad om die uiteindelijk te verkopen. Nu is het graag of niet en is het niet is er altijd nog het grof vuil. 

Dit istie dan de nieuwe bank.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten