dinsdag 4 augustus 2020

Drinken

Ik hoor het al mijn hele leven: "Jij drinkt te weinig!". En dan bedoelt men niets alcoholisch, maar gewoon dat ik te weinig vocht tot me neem gedurende de dag. Het klopt ook wel als ik het met anderen vergelijk. Ik sta vaak versteld wat mensen allemaal weg klokken op een dag en vooral ook in het tempo waarin dat gaat. Vrienden hebben op uitstapjes flessen met water bij zich alsof we op een survivaltocht de oerwouden van Brazilië moeten doorkruisen, terwijl we gewoon een dagje Keukenhof doen.

Ik weet van vroeger toen ik nog uitging in bars en disco's, dat ik het tempo van de mensen met wie ik was totaal niet kon bijhouden, en bedankte dan ook veelvuldig als er iemand een rondje gaf. Als ikzelf trakteerde kwam het regelmatig voor dat ik zelf niet nam. Ik heb altijd het gevoel te verdrinken als ik teveel drink. Mijn lichaam vraagt er ook niet om. Ik zou gerust samen met Mozes en de Israëlieten veertig dagen door de woestijn hebben kunnen lopen zonder dat de watervoorraad door mij geplunderd zou worden. 

Wat ik zoal drink op een dag vraagt u zich nu af, wel, een kopje thee, drie kopjes koffie, en een glaasje wijn. Als ik sport drink ik vanuit een bidon water tussen de oefeningen door. Meer vraagt mijn gestel niet. Maar omdat ik nu ook op mijn werk, waar iedereen voor mijn gevoel gallons aan vocht tot zich neemt, collega's vinden dat ik te weinig drink, heb ik een klein flesje waar ik water in doe en als die er staat dan drink ik er wel uit, niet omdat ik dorst heb, maar omdat ik me ervan bewust ben dat ik best wat meer mag drinken. 

Ik weet natuurlijk ook wel dat het gezond is om voldoende te drinken en nu ik wat ouder word zal ik er, ik beloof het, meer rekening mee houden. En zoals ontdekt door mezelf, als ik een flesje water heb staan, drink ik er wel uit, maar ik moet het dan echt bewust neerzetten en het zijn nog steeds geen liters, want dat zal echt niet gaan gebeuren. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten