vrijdag 10 december 2021

175 Miljoen

Vanwege het zwabberende totaal niet te volgen beleid van het huidige demissionaire kabinet inzake de wereldwijde pandemie, wordt de cultuursector onevenredig hard getroffen. Het lijkt wel of voor dit kabinet cultuur iets is wat ergens onderaan bungelt. Dat werd weer duidelijk toen ene Stien naar voren is geschoven om Nederland te gaan vertegenwoordigen op het aankomende Eurovisie Songfestival. Terwijl de wereldvermaarde Armin van Buuren opzij werd gezet. Het lijkt of dit fletse zwaarmoedig ogende meisje zo vanachter de kassa van een supermarkt is weggetrokken. Alles om te voorkomen dat we het festival nog maar eens winnen, organiseren kost namelijk nogal wat, eens in de veertig jaar is meer dan genoeg. Om het in godsnaam niet winnen helemaal dicht te timmeren zal het meiske in het Nederlands gaan zingen en waarschijnlijk nog wat gaan rappen. Niets wordt aan toeval overgelaten.

Dit alles in ogenschouw nemend is het natuurlijk niet uit te leggen dat er door de Nederlandse Staat 150 miljoen zal worden betaald aan de puissant rijke familie Rothschild voor een schilderij van Rembrandt van Rijn, waar de familie overigens 175 miljoen voor ontvangt. Om het maatschappelijk wat breder te trekken, de gedupeerden van de toeslagenaffaire wachten nog steeds op een goede oplossing voor het falen van diezelfde overheid en er is nog ergens een Sywert die met leugens en bedrog zo'n 9 miljoen heeft weten te vergaren en daar wordt ook niet echt adequaat op geacteerd. 

Het is dat complotwappies over het algemeen niet de felste lampjes uit de doos zijn, anders zouden ze er wel een theorietje op los kunnen laten. De familie Rothschild wordt al langere tijd door de wapjes samen met andere elites verantwoordelijk gehouden voor het verspreiden of ik geloof zelfs het in de wereld brengen van het coronavirus. En dan nu 175 miljoen ontvangen voor een schilderijtje..... Daar moet meer achter zitten, toch wapjes?

Meanwhile, weet u nog hoe Hugo de Jonge de kritiek, wanhoop en verdriet vanwege de maatregelingen betreffende de cultuursector pareerde? 'Dan zet je toch gewoon een dvd op'. Nou, ik zou zeggen koop gewoon een ansichtkaart van 'De Vaandeldrager' van Rembrandt van Rijn, of laten we gek doen, een poster. Is precies hetzelfde volgens de gedachtegang van Hugo. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten