maandag 27 december 2021

Kerst 2021

En zo is Kerstmis 2021 alweer voorbij. Zelf heb ik hele fijne dagen gehad. Oorspronkelijk zouden Talitha en ik ons eerste kerstdag heerlijk laten verwennen met een uitgebreid diner bij Hotel New York, daar hadden we enorm zin in. Maar de pandemie maakte dat het geen doorgang kon vinden. Heel jammer met name voor Hotel New York zelf, wij raken er niet van van de leg. Plooibaar als we zijn hebben we de dag omgebogen naar een gezellige dag bij Talitha thuis. Omdat vanwege werkzaamheden in haar woning afgelopen donderdag en vrijdag het niet handig was als er een kerstboom stond, hebben we die eerste kerstdag opgezet, dat op zich was al heel leuk om te doen, temeer daar ze de boom al een aantal jaar niet had neergezet en het een verrassing was, ook voor haar, wat we allemaal tegen zouden komen in de dozen.

Vervolgens heel relaxed een leuke kerstfilm gekeken, 'Four Christmases' met Reese Whitherspoon en Vince Vaughn, daarna lekkere kleine hapjes als diner om vervolgens de indrukwekkende film 'The Unforgivable' met Sandra Bullock te gaan zien. Een spannende film met een onverwachte twist. Geen film waarna je meteen naar bed gaat, het moet even worden verwerkt, maar wel een aanrader.

De tweede dag kwamen Christian en Rick, we hadden een soort co-productie van het diner gemaakt waarbij Rick had voorgesteld om o.m. rollade te maken. Dat is voor mij echt decennia geleden dat ik dat heb gegeten, dus ik was meteen voor. Taken waren verdeeld en ik had o.a. het dessert voor mijn rekening genomen en besloten om iets te maken wat ik nog niet eerder had gemaakt. In het recept stond dat ik van de ingevroren vruchtjes een gedeelte moest koken met suiker en de rest met de staafmixer moest pureren. Er stond niet bij dat het eerst ontdooid moest worden, mijn gevoel zei me van wel, maar wat is mijn gevoel t.o.v. het recept? Soms luister je beter naar je gevoel, eigenlijk altijd wel, want bevroren rode vruchtjes pureren met een staafmixer laat je keuken er uitzien als de crimescene van een bloeddorstige moord. Het dessert smaakte er niet minder om, maar de vruchtjes zouden ontdooid lekkerder zijn geweest. Dat doe ik dus de volgende keer, want ik maak het echt nog eens.

Ook deze dag was het relaxed en ontspannen samen zijn de rode draad die door de dag heen liep. Fijn twee dagen genoten met lieve dierbare vrienden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten