zondag 26 december 2021

Omringd door gekken week 52

Je kon erop wachten, de twee volstrekt identieke hupelkutjes Raisa Blommestijn en Eva Vlaardingerbroek, een soort Forum Stepford wives zijn aan het collecteren geslagen om financieel ondersteund te worden om een kortgeding tegen de Staat aan te spannen vanwege de lockdown. 

Speaking of which, een door Forum voor Democratie georganiseerde illegale kerstmarkt in Wijster (waar?), u kent dat wel, gezellig nazi's onder elkaar, is zondagmiddag op last van de burgemeester afgeblazen. De nationaal socialisten besloten vanwege de dreigende boetes alles af te breken en dan maar over te gaan op een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Die boete van 10.000 euro kregen ze alsnog. 

Leerlingen tussen acht en negen jaar oud op een Amerikaanse basisschool kregen van hun leraar de opdracht om de Holocaust na te spelen. Hij gaf ze specifieke rollen. Een Joodse leerling moest Adolf Hitler spelen, inclusief diens zelfmoord. De kinderen moesten doen alsof ze in een trein naar een concentratiekamp zaten en in een gaskamer om het leven kwamen. Sommigen moesten zogenaamd massagraven graven en weer anderen speelden het vuurpeloton. De kinderen vroegen aan de leraar waarom de Duisters dit hadden gedaan en hij antwoorde: 'Omdat de Joden Kerstmis verpest hebben'. Hij vroeg de kinderen ook niet over de opdracht te praten met hun ouders of vriendjes. De leraar is met verlof naar huis gestuurd. 

Er komt een minister van Armoedebeleid in het nieuwe kabinet. Armoedebeleid, niet armoedebestrijding. Laat dat even op u inwerken. What's in a name zult u misschien denken, maar ergens beleid op voeren of iets bestrijden is meer dan een nuanceverschil. 

Met de bijna 500 besmettingen van de Nederlandse bezoekers aan de finale van de Grand Prix in Abu Dhabi om de Belgisch-Monegaskische coureur Max Verstappen aan te moedigen nog in het achterhoofd kijk ik licht geamuseerd naar al die skivakantiegangers die met gevaarlijk verhoogde hartslag en bloeddruk hals over kop zijn afgereisd om de quarantaineregels aldaar die, ik geloof, vrijdag of zaterdag ingaan voor te zijn. Want ze zúllen skiën goffedomme, vorig jaar zijn ze ook al niet geweest!

Er gaat wat ruis rond over wie welke ministerpost zal gaan bekleden. Rob Jetten wordt daarin genoemd als mogelijke Minister van Defensie. De wit-extreemrechtste hoek die het doorgaans over 'onze homo's' heeft als ze er moslims mee om de oren kunnen slaan reageren op dit gerucht, want dat is het vooralsnog, als volgt: 'Hij kiest generaals op basis van hoe goed ze hem kontje bonken'. 'Jarenlange feministische indoctrinatie, als vrouwen al zulke topfuncties kunnen vervullen, waarom nichterige mannen niet?' En zo nog wat homofobe diarree aangevuld met foto's, met veel roze, regenbogen en min of meer ontblote militairen. Nee de lhbt'ers hoeven zich nergens druk over te maken in dit land, volledige acceptatie. 

Een slager vertelt: Hij had een boze mail van een klant ontvangen. Ze was boos omdat het te druk was in zijn winkel en ze hem verantwoordelijk houdt mocht ze corona krijgen. De vrouw had een gourmetschotel voor veertien personen afgehaald. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten