maandag 20 december 2021

Geïnstalleerd

Bij het installeren van mijn nieuwe laptop probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen, ik kom van ver, vergeet niet dat ik ooit volledig onwetend het wereld wijde web ben opgestapt en gaandeweg op autodidactische wijze, met natuurlijk hulp zoeken op datzelfde web, of van mensen met een aangeboren dan wel aangeleerde affiniteit met techniek in het algemeen en computers in het bijzonder, mijn weg heb gevonden.

Zoals al eerder gemeld heeft vriend Chris zich zaterdagmiddag over de zaken ontfermd waar ik niet uit kwam. Zo wilde ik mijn printer installeren met een discje wat er ooit bijgeleverd is. Dat blijkt niet meer iets wat men in 2021 doet. De laptop herkende de printer wel, hoor, en accepteerde scans die ermee gemaakt kunnen worden, maar hetzelfde apparaat herkennen om te printen, dat deed laptop niet. Het discje van mijn fotocamera om dingen op de laptop te zetten ten einde foto's te kunnen importeren die ik heb gemaakt, daar begon ie niet eens aan. Aan Chris heb ik op mijn heilige communiezieltje moeten beloven die discjes in één van de vele recyclebakken te werpen die Capelle rijk is. 

In deze tijd kun je op de websites van de fabrikanten (zowel de printer als de camera zijn van Canon) downloads vinden om de ooit door jou gekochte producten weer compatibel te maken met je nieuwe laptop. Ik had geen idee. Ik was al in het stadium dat ik een nieuwe printer zou moeten aanschaffen. Maar nee, alles doet het weer zoals het moet. Een hubje is niet nodig, in overleg met Chris heb ik besloten een draadloze muis aan te schaffen. Dit omdat ik die ingebouwde touchpad niet echt handig vind. Zo hou ik een usb-poortje over. En ja, we leven nu in een tijd dat als je dat op zaterdag laat in de middag bij Coolblue bestelt, het op zondag wordt thuisbezorgd. Ik blijf dat fascinerend vinden. 

Zelf heb ik nog wat zaken gedaan waar ik best versteld van stond, maar om nu de loftrompet te laten schallen daarover gaat wat te ver. Ik vier het voor mezelf als kleine onverwachte succesjes. Iets wat wel het vermelden waard is, is dat ik als laatste Nederlander nu ook een bankapp heb op mijn smartfoon. Ik wilde dat nooit, want nieuw en dus eng. Maar nu ik dronken van alles wat er mogelijk is was, heb ik lallend geroepen: 'Nou vooruit dan maar, ik ben op een rol!' Daarnaast zag ik in de winkel mensen die op sterven na dood waren, die de Eerste én Tweede Wereldoorlog hadden meegemaakt met een bankapp op hun telefoon, dus het werd ook wel tijd. Kon 'm meteen gebruiken om de draadloze muis mee te betalen. 

Het was dus een welbestede middag. 's Avonds kwam Rick ook nog vanuit zijn opleiding aan en hebben we met malkander persconferentie #63 gekeken en daarna het lokale Indische restaurant gesteund en er eten besteld en heerlijk gegeten. 

De nieuwe draadloze muis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten