zondag 5 december 2021

Omringd door gekken week 49

U weet het nog, passagiers van vliegtuigen uit Zuid Afrika werden vorige week onderzocht op mogelijke besmetting met de nieuwste variant van het virus. Drie...twee...één, en ja hoor, Esther Eva, één van die passagiers, is helemaal leeggelopen in een lange klaagcannonade over het feit dat ze een aantal uur in quarantaine is geweest. Dat ruim 10% van de passagiers al was besmet en er waarschijnlijk later nog een aantal bijkomen vanwege de incubatietijd, is klein bier vergleken met het afschuwelijke drama wat Esther heeft doorstaan. 

29 Miljoen heeft Moederhartloeder Doutzen Kroes bij elkaar verdiend door vertoon van lichamelijkheid. Toch vond ze dat ze gerust 19.000 euries overheidssteun kon aanvragen (en ook krijgen!!) terwijl ze als een soort opperwappie alles wat corona gerelateerd is afdoet als leugen en bedrog van diezelfde overheid.

Beroepskankeraar Gordon Heuckeroth is maar weer eens woedend. Nu weer op de KLM en Emirates omdat hij vanwege zijn verblijf in Zuid Afrika niet mee mag in het vliegtuig naar Dubai waar ie had beloofd heen te emigreren om vervolgens nooit meer wat van zich te laten horen. We zijn blij met een dooie mus gemaakt. Zitten we toch weer met die vervelia opgescheept hier. 

Qatar, u weet wel, het land waar volgend jaar het WK voetbal wordt gehouden en waar slavernij nog gebruikelijk is gezien de honderdduizenden (gast)arbeiders die er onder erbarmelijke omstandigheden de stadions hebben gebouwd en waarvan er daarbij zo'n 6500 zijn omgekomen, hebben het, dat zal u niet verbazen, helemaal niet zo op mensenrechten. Bij monde van directeur Nasser al Khater zijn lhbt-voetbalfans welkom, mits ze hun geaardheid niet tonen. Helaas heeft Nederland zich gekwalificeerd, maar KNVB, ooit juichend op een boot met Amsterdam Pride, kan ook weigeren te gaan. Maar daar hebben ze de ballen niet voor (pun intended), die 6500 doden weerhouden hen er ook niet van. 

"Het wordt ook tijd om na te denken over een vluchtplan. Zijn er nog geen landen die ons, ongevaccineerden, asiel hebben aangeboden?" U zult denken dat dit een uitspraak van een GGZ-patiënt is, u zit er niet ver naast, maar nee, het komt uit de mond, nou ja het tweeter-account, van een volksvertegenwoordiger, nationaalsocialist Thierry Baudet om precies te zijn. U weet wel, die man die zo'n warm hart heeft voor asielzoekers in het algemeen en zij die in ons land asiel aanvragen in het bijzonder. 

Moeder met klein jongetje van een jaar of vier in de winkel bij de rubberen kaplaarsjes: 'Welke kleur wil je?" Jongetje wijst iets aan "Paars???? 😨 Nee, jij wilt groen"

Veel sneuer wordt het niet: Wybren van Haha, pandjesbaas en Tweede Kamerlid van één of ander extreem rechts partijtje, is samen met zo'n vijftig verzetsstrijders blijven staan na sluitingstijd op het terras van Café Del Mondo, vanzelfsprekend met z'n eigen cameraman in zijn kielzog. Naast het open blijven na 17.00 uur heeft het café ook niet gecheckt op de verplichte QR-codes en het was niet de eerste keer dat dit café de kont tegen de krib gooide. Het café is dan ook per direct voor een week gesloten. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten