zondag 19 december 2021

Omringd door gekken week 51

Zoals iedereen wel had verwacht is er, weer net iets te laat, een lockdown afgekondigd die tot in het nieuwe jaar zal gelden. Zoals iedereen ook verwacht zullen er weer teveel mensen zijn die zich met kerst en oud en nieuw niet aan het advies houden om een beperkt aantal mensen thuis te ontvangen, want ze hebben récht op, ze beslissen zelf wel, dictatuur, enz.. en zo blijven we in een kringetje ronddraaien, terwijl we ook allemaal weten dat het gaat uitdraaien op een vaccinatieplicht waarbij Nederland waarschijnlijk één van de laatste landen zal zijn die dat gaan instellen.  

272 Dagen heeft het geduurd na de verkiezingen eer ze er uit waren om met precies dezelfde vier partijen van het daarvoor gevallen kabinet verder te gaan. Ik kan daar intens vrolijk van worden, ten eerste omdat dit dus gewoon kan in dit land, je stapelt fout op fout, je dupeert duizenden mensen, biedt daarom je ontslag aan, en gaat dan na een heel lange tijd demissionair te zijn geweest gewoon weer verder, met wat poppetjes die verschuiven onder de noemer: nieuw elan. En ten tweede omdat iedereen al weet dat ze het weer geen vier jaar gaan volhouden. Zilveren lijntje: alles beter dan als de nationaal socialisten van FvD, PVV en nog wat kleine extreem rechtse partijtjes het voor het zeggen zouden krijgen.  

Viroloog Marion Koopmans is, zeer terecht, wel klaar met alle walgelijke dreigmail de ze ontvangt. En met haar andere wetenschappers, politici en anderen die in deze pandemie niets anders doen dan de gang van zaken meedelen en hoe daarop het beste kan worden geacteerd met de wetenschap van dat moment. Het is een kleine, hardnekkige groep verstandelijk onvolgroeiden die dat doet, maar er zou best wat daadkrachtiger tegen mogen worden opgetreden. 

Die afschuwelijke tweedeling in de maatschappij! U weet meteen waarover ik het heb. De ene helft van de bevolking kan zich niet voorstellen dat die zanger van die mooie liedjes, zoals 'Dochters', in staat kan zijn tot zulke misselijkmakende daden en staat pal achter hem. Terwijl de andere helft een welhaast orgastisch genoegen schept als een BN'er, welke dan ook, publiekelijk door de modder wordt gehaald. Dan zijn er nog een paar mensen die het het beste lijkt om het onderzoek dat gestart is en de uitkomst daarvan af te wachten. 

Thierry Baudet moet dus die vermaledijde tweets over de vergelijking tussen de Tweede Wereldoorlog en de pandemie van zijn Twitteraccount halen. Dat heeft ie mokkend als een peuter en 'intens verdrietig' gedaan, maar niet zonder dat ie nog even een screenshot heeft geplaatst van welke tweets dat nou precies waren. De luis. Omdat ie verder niet zoveel te doen heeft, hij is niet zo vaak in de Kamer, gaat ie ook nog in hoger beroep tegen de uitspraak, want u kent zijn credo: 'Je MaG iN dIt LaNd NiEtS mEeR zEgGeN!!'

Omdat ik vrij gevoelig ben voor taal zit het woord 'boosteren' erg hoog in mijn irritatie. Ik hoorde het van de week op tv en dacht: dat werkwoord bestaat helemaal niet. Men vervoegde het ook: 'geboosterd' zijn. Jeuk!! Er zijn wel meer woorden die we dankzij deze pandemie horen: pandemieparaatheid en twijfeltelefoon om er maar twee te noemen. Taal leeft, ik weet het, maar sommige woorden klinken voor een taalgevoelig mensch alsof men met de nagels over een ouderwets schoolbord krast. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten