woensdag 22 december 2021

Gomarus, 'homofiele gerichtheid' en klikplicht

U weet het vast nog wel, de reformatorische scholengemeenschap Gomarus kwam in het nieuws over hoe leerlingen gedwongen (naar hun ouders toe) uit de kast moesten komen en er onder meer daardoor geen veilige leeromgeving is voor lhbt-leerlingen. Maar de beerput is nog meer open gegaan. 

Er werd niet enkel geklikt over lhbt leerlingen, leraren moesten ook homoseksuele collega's verklikken bij het schoolbestuur! Bent u daar nog? Een door anderen als homoseksueel aangebrachte leerkracht kreeg een gesprek met het schoolbestuur. Mocht deze na het gesprek nog steeds 'volharden in zijn/haar levenswijze of voornemen daartoe' dan zou het bestuur overgaan tot een 'oplossing van het dilemma', zo staat in een interne notitie te lezen. 

Verder is erin te lezen dat de school leerlingen in principe altijd afraadt om nu al uit te komen voor hun 'homofiele gerichtheid' (hallo jaren vijftig). Want zij zitten nog volop in hun identiteitsontwikkeling. Dringen zij er desondanks toch op aan, dan komen er gesprekken om de leerling tot inkeer te brengen, heeft dat geen effect zal moeten worden bezien of tot verwijdering van de school overgegaan kan en moet worden en zo komen die ouders in beeld die volgens de school moeten worden ingelicht ook al wil de leerling dat nog niet. En zo zijn we weer terug bij de onveilige leeromgeving op Gomarus. 

Eén van de meest essentiële zaken in de identiteitsontwikkeling van jonge mensen is de ontwikkeling betreffende hun seksuele oriëntatie. Daar belemmerend, nee, ronduit afwijzend in plaats van ondersteunend in te zijn gaat alle perken te buiten. Om het nog maar niet te hebben over de discriminatie van het onderwijzend personeel in deze en de klikplicht, het maakt meteen duidelijk dat als er ooit onverhoopt een oorlog uitbreekt, men mensen uit deze kringen direct in de gaten moet gaan houden. 

Dit alles is naar voren gekomen naar aanleiding van de aangifte die de onderwijsinspectie meer dan terecht heeft ingediend bij het Openbaar Ministerie. De zaak is nog in onderzoek.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten