maandag 6 december 2021

Herfst in Zeeland

Omdat wij het deze zomer zo ongelooflijk leuk hebben gehad in Zeeland in het algemeen en Middelburg in het bijzonder stelde Talitha voor om afgelopen weekend nog maar eens een weekendje Middelburg/Zeeland te gaan doen. Ik was meteen voor. Wij hadden dit geboekt nog voor de aangescherpte maatregelen, maar wij laten ons daardoor niet tegenhouden, wij denken in mogelijkheden. Zodoende had Talitha, helder van geest, al voor zaterdag een lunch en voor zondag een high tea gereserveerd. We hadden gekozen voor hetzelfde hotel als van de zomer omdat dit heel goed was bevallen.

Eerst zaterdagochtend ingeboekt in het hotel, onze valiesjes neergezet en vervolgens op weg naar het centrum van Middelburg. Eén ding stond vast: het winkeltje waar ik de twee ontbrekende diepe borden van het Petrus Regout servies had gevonden moest weer worden bezocht voor het enig ontbrekende onderdeel; het dinerbord met blauwe rand en die was er! Maar voor u de handen ineenslaat van verrukking en blijdschap over deze vondst; ik heb 'm niet gekocht. Er zaten namelijk spochtvlekjes in en dan weet ik al dat ik het bord nooit zal gaan gebruiken. Maar zo een kleine dissonant zet niet de toon van de verdere dag, ik zal het bord heus nog wel ergens vinden. 

Na zomer in Zeeland beleefden we nu herfst in Zeeland met op zaterdag regen, maar wij zijn gaan winkelen en bovendien niet van suiker gemaakt. We hebben weer hele andere winkeltjes ontdekt dan de eerste keer, waaronder een geweldige boekhandel annex muziekwinkel annex cadeauzaak. 's Middags zijn we gaan lunchen bij Het Koffiepand, wat heel smakelijk was. Zij serveren biologische gerechten met lokale producten. Ook hebben we het Zeeuws Museum bezocht gehuisvest in een schitterend pand. Omdat om 17.00 uur alles dichtgaat vanwege het virus dat tot de andere ochtend 05.00 uur rondwaard, hadden we besloten van de mogelijkheid gebruik te maken die het hotel, wiens restaurant ook niet open mag, biedt om eten te bestellen en dat op de kamer te nuttigen.

We hadden zelf wijn en snackjes gekocht en tezamen met het heerlijke diner alsmede de door Talitha meegebrachte laptop waarop we een geweldig leuke kerstfilm hebben gekeken, 'Single All The Way' en wat afleveringen van de Netflix-serie die we volgen 'Travelers', hebben we een fantastische avond gehad. Ik zei het u al: denken in mogelijkheden. De kerstfilm was zoals een kerstfilm hoort te zijn, twee mensen zijn gemaakt voor elkaar alleen weten ze dat zelf nog niet, maar aan het eind komt het natuurlijk goed. Leuk dat het dit keer twee mannen zijn. 'Travelers' gaat, in het kort gezegd, over mensen uit de toekomst die op bijzondere wijze hierheen komen om wat zaken anders te laten verlopen. Eén van de afleveringen die we bekeken is opgenomen in 2017 en behandelt een dodelijk virus wat de mensheid treft. Verbazingwekkend en confronterend hoe het één op één klopt met wat er nu gaande is. 

Zondag na het ontbijt, wat wel in het restaurant kon worden genuttigd, zijn we gaan rijden. We wilden naar Veere maar de dame van Tom Tom stuurde ons richting Zoutelande en later Domburg, zodat we de dame van Google Maps maar hebben ingeschakeld. Ja, er zijn ook verkeersborden en die zijn we op een gegeven moment heel old school dan ook maar in de gaten gaan houden. In Zeeland heerst nog de zondagsrust en dat werkt heel louterend. Na een wandeling door Veere richting Zierikzee, de Tom Tom dame was nu weer wakker en alert, want daar hadden we een high tea gepland bij De Zeeuwse Hemel

Eerst even een bakje koffie gedronken bij Meneer Nilsson, ook weer een enig restaurantje om daarna wat te wandelen en leuke winkeltjes te ontdekken die nu dicht waren, want zondagsrust, maar reden om nog maar weer eens terug te komen. De Zeeuwse Hemel waren wij al fan van sinds de vorige keer toen we er in de tuin hebben gedineerd, en we zijn alleen nog maar meer fan geworden na deze meer dan geweldige high tea. Wat een heerlijkheden, hartig, zoet, alles was even smaakvol. En Ollie de huiskat maakte het, met name voor Talitha, nog leuker dan dit bijzondere restaurant al is. 

Bij het weer aanvaarden van de terugreis naar huis verzuchtten we beiden dat het wel leek of we een week waren weggeweest. Zo helemaal zen voelden we ons. 

High tea bij De Zeeuwse Hemel met Ollie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten