dinsdag 7 december 2021

Rits

De rits van één van mijn jassen zat dicht, maar ging via de onderkant weer open, u kent dat wel. Normaliter kun je op een gegeven moment die rits wel weer naar beneden krijgen, maar dit keer niet. ook de jas over mijn hoofd uittrekken lukte niet, vanwege het feit dat ie te hoog dicht zat of dat mijn hoofd te groot is, daar wil ik van af wezen. Enige optie, na vruchteloos proberen, was om de rits kapot te trekken.

Bij het ontdekken van de kapotte rits had ik al bedacht om het te laten maken, maar nu moest het zeker. Hoewel, moest, ik had de jas ook weg kunnen gooien, maar het is een fijne jas en verder nog helemaal in orde en prettig om in de regen te dragen. Daarnaast is het milieubewuster om kleding een tweede kans te geven. Gelukkig zit er in het winkelcentrumpje waar ik boodschappen doe een kledingmaker.

Bij het zien van de jas en mijn verhaal kreeg ik een standje van hem. Waarom kapotgetrokken? Hij had het met gemak kunnen maken, nu moest er een hele nieuwe rits in. Ik antwoordde kleintjes dat het niet anders kon. Gisteren kon ik de jas weer ophalen en voor een klein bedrag heb ik weer een regenjas die het doet alsmede het fijne gevoel iets goeds te hebben gedaan voor Moeder Aarde en de generaties die na mij  komen. Druppel op een gloeiende plaat, ik weet het, maar als iedereen zo denkt en doet dan maken vele druppels heus het verschil.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten