donderdag 16 december 2021

Il est arrivé

Afgelopen vrijdag me verdiept in de wereld van de laptops, met hulp op afstand, wijze raad en adviezen van vriend Chris. Hij had zich mede verdiept met in zijn achterhoofd wat voor mij belangrijk is. Soms scheelt het maar één lettertje in die lange productnamen met letters en cijfers en dan heb je een oud model. Uiteindelijk de laptop gevonden die voor mij alle andere laptops overbodig zou maken, echter, deze was momenteel niet leverbaar. De vriendelijke jongen van Coolblue probeerde nog met: 'Misschien kunnen we een alternatief aanb...', maar ik kapte hem voortijdig af met een dramatisch uitgesproken 'Nee, de lijdensweg van het wikken en wegen heeft geleid tot deze laptop, dan geen andere'. Hij snapte het direct en stelde voor dat ik op de site om een seintje kon vragen als de laptop er weer zou zijn. Hij kon niet zien of ie al in aantocht was, en dempte een al te rooskleurige voorstellig hiervan meteen door te vertellen wat we allemaal op het nieuws hebben kunnen zien, dat er vanwege chiptekort en dergelijke geen peil op te trekken is.

Wie schetst mijn verbazing toen ik dinsdag bericht kreeg dat er een kleine voorraad was geleverd. Meteen besteld en gisteren opgehaald. Ben er mee aan de gang gegaan, en het verbaast me dat ik toch best veel zelf kan. Alles wat voor mij belangrijk is staat er inmiddels al weer op. Bepaalde zaken kunnen niet omdat die maar voor één computer gelden, maar dat is maar weinig en mijn andere laptopje doet het ook nog. Maar er blijven wat dingen liggen waar ik echt geen kaas van gegeten heb, en daar komt Chris zaterdagmiddag even voor. Natuurlijk ook om de kleine nieuwe aanwinst te bewonderen en het gewoon gezellig te hebben. 

Omdat laptops tegenwoordig geen laatje meer hebben voor cd's heb ik een losse 'zendrive' erbij aangeschaft. Mee in de vaart der volkeren, oké, maar dan wel op mijn manier. Ik brand en rip nog cd's voor mijn muziekbibliotheek die op het moment van schrijven uit 56272 verschillende nummers bestaat. Een mens kan maar een hobby hebben. Voorts denk ik ook dat ik aan een hub moet. Een hub. Ik kende het woord ook niet maar het is een soort stekkerdoosje maar dan met USB-poortjes van diverse formaten omdat er net te weinig op de laptop zelf zitten, dus daar zullen we zaterdag meteen even naar kijken welke er het best geschikt voor is. 

En ja, lieve lezers, deze blog is geschreven op de nieuw laptop!🎉

Dit is 'm. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten