woensdag 8 december 2021

Voor zijn

Mijn laptop vierde afgelopen 2 december z'n negende verjaardag. Dank u wel. Dat is in mensenjaren zo rond de vijfennegentig. En dat is te merken, hij doet alles nog wel maar wat langzamer met vooral wat vertraging in de opstart. Mijn eerste computer is na een paar jaar gecrasht, mijn tweede al na anderhalf jaar, en deze laptop is mijn derde contact met de wereld in het algemeen en die op het wijde web in het bijzonder.

Ik zit eigenlijk te wachten op het onvermijdelijke; een crash. Maar gisteren bedacht ik dat het misschien verstandiger zou zijn om dat voor te zijn, om nu al een nieuwe laptop aan te schaffen, zodat ik niet in allerijl hoef te handelen. Ik heb op de site van Cool Blue gekeken en de vragen beantwoord welke mij tot de laptop zouden brengen die het beste bij mij past, en dat waren er een aantal. Ik zit dan huilend voor het scherm, want ik weet niet wat de verschillen zijn en wat voor mij nou echt het belangrijkste is. U weet nog de lichte inzinking die ik krijg als mijn smartfoontje moet worden vervangen, nou bij een laptop is dat nog wat erger. 

Gelukkig ben ik gezegend met lieve vrienden en voor één daarvan kent de wereld van de computers geen geheimen. Hem heb ik dan ook om hulp gevraagd en hij heeft dat meteen opgepakt. Ik heb hem de laptops doorgegeven die mij zijn aangeraden en daarbij nog vermeld wat ik zoal doe met mijn laptopje. Voornamelijk veel met muziek, gewoon internetten en wat foto's en documenten erop. Belangrijk dat er genoeg USB aansluitingen zijn voor externe harde schijven waar muziek opstaat, een aansluiting om die muziek via m'n muziekinstallatie te laten afspelen. En, omdat de huidige laptops geen cd/dvd lade meer kennen en ik die best vaak gebruik om cd's te rippen en te branden, moet er ook een mogelijkheid zijn om er een aparte cd-speler/recorder op aan te sluiten. Zoals gezegd, hij is ermee aan de slag gegaan.

Ik ben voornemens om naar de fysieke winkel te gaan om de laptop die het gaat worden en meteen dan die cd-speler/recorder aan te schaffen. Het komt nu mooi uit omdat ik momenteel tijd heb om me het nieuwe apparaat eigen te maken. Ik hou u op de hoogte. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten