maandag 13 december 2021

Gucci

Noem me wereldvreemd, noem me beperkt, maar ik kende het aangrijpende verhaal van de familie Gucci, die van het modebedrijf, niet. Terwijl zich dat toch grotendeels afspeelde in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, toen van mij al enigszins bewustzijn van de wereld om me heen zou mogen worden verwacht. Maar nu met de film 'House Of Gucci' ben ik aardig bijgepraat.

Het was enkele weken geleden dat vrienden Rick en Chris en ik besloten dat het wel weer eens tijd was voor een filmpje, al dan niet met een hapje eten. Alles valt of staat dezer dagen natuurlijk met de zoveelste variant van het pandemische virus en hoe de overheid daar op acteert met maatregelen. Maar zoals ik al eerder heb vermeld denken ik en de meest dierbaren om me heen in mogelijkheden in plaats van beperkingen, dus gebeurde het dat wij gisteren zijn gaan lunchen met aansluitend de film 'House Of Gucci'.

De film richt zich voornamelijk op het huwelijk tussen Maurizio Gucci (Adam Driver) en Patrizia Reggiani (Lady Gaga) ten tijde van de teruglopende populariteit van Gucci, opgericht door de grootvader van Maurizio, Guccio Gucci, in 1921. Zijn zonen Rodolfo (Jeremy Irons) en Aldo (Al Pacino) leiden het bedrijf en de film begint als Maurizio Patrizia leert kennen, een meisje uit een gewoon milieu en zij met elkaar trouwen tegen de zin in van zijn vader Rodolfo.

Ik ga niet het hele verhaal van de film uit de doeken doen, maar het is op waarheid gebaseerd. Het feit dat de nu nog levende Patrizia, inmiddels 73 jaar, geen goed woord over heeft voor de film geeft aan dat het heel dicht op de waarheid zit. En nee, ze komt er niet heel goed vanaf. Met acteergrootheden als Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons, een volledig onherkenbare Jared Leto (Paolo Gucci) en Salma Hayek (Pina Auriemma) is het een geweldige film om naar te kijken. Lady Gaga is als Patrizia fantastisch! Ze is al geroemd om haar acteerprestaties in 'A Star Is Born', die ik niet gezien heb, maar wat een geweldige actrice. Qua uiterlijk is ze de spitting image van Patrizia. Dat de hele film in Zsa Zsa Gabor-engels wordt gesproken, is niet hinderlijk, het past bij de karakters. Gucci, waar niemand van de familie meer in zit, heeft alle medewerking verleend en veel kleding die wordt gedragen komt van het modemerk zelf. 

Ik raad u de film ten zeerste aan. Als u ook het verhaal niet kent, laat dat dan zo voordat u gaat kijken, die onbevangenheid komt het kijkplezier ten goede, anders ga je de hele film op bepaalde gebeurtenissen zitten wachten. 


Lady Gaga in haar rol en de echte Patrizia Reggiani


Geen opmerkingen:

Een reactie posten