maandag 24 juli 2023

BBQ

Talitha kon van een vriendin een zo goed als niet gebruikte barbecue krijgen. Nu is zij, net als ik, niet zo carnivorisch ingesteld, een stukje vlees, oké, maar geen Flintstone hoeveelheden. Maar toch nam ze het aanbod aan en toen we 'm vorige week naar Tanah Lot brachten zag ik dat het inderdaad een heel nette barbecue was, een Weber zelfs, wat in barbecue kringen hoog staat aangeschreven. Afgelopen zondag hadden we al afgesproken met Rick en Chris, dus dat was een mooie gelegenheid om de barbecue in te wijden.

Het weer was wat onbestendig zodat Rick en Chris voorstelden om mij te komen ophalen met de auto in plaats van dat ik op de fiets zou gaan. Eenmaal bij Tanah Lot aangekomen bleek het vrij druk zodat we een stuk verder moesten parkeren. Ik meende een kortere weg te weten om vervolgens lopend de plek waar Tanah Lot gevestigd is te bereiken, namelijk langs de sportvelden. Dus wij het sportterrein op, toen ging het al zachtjes regenen, om er aan het eind achter te komen dat er een sloot is, zodat we weer helemaal terug moesten lopen en toen kwam er een korte maar zeer hevige bui. Als drie kleine kleutertjes hebben we die onder de paraplu afgewacht en zijn daarna in één streep naar Tanah Lot gegaan waar Talitha al was.

Omdat Chris jarig was geweest onlangs hadden we taart en cadeautjes. De barbecue heb ik me niet heel erg mee bemoeid, dat is niet zo mijn ding, maar Talitha en Rick hebben als ware barbecue-specialisten ervoor gezorgd dat we zeer smakelijk hebben gegeten. Ook Rick en Chris zijn geen grote vleeseters, dus hadden we het bescheiden gehouden, een hamburger op een broodje met cheddarkaas en shaslicks aangevuld met wat salades en natuurlijk wijn. Het was voor ons meer dan genoeg en verrassend leuk, omdat het weer opknapte, maar zeker ook het barbecueën an sich. Wij zullen nooit halve varkens op de barbecue leggen, maar zo af en toe heeft het wel wat. De volgende keer willen we ook iets met vis gaan doen en vegetarisch.

We hebben heerlijk kunnen bijkletsen en meteen weer leuke plannen gemaakt, zo gaan we volgende week naar de film 'Barbie' en zijn we door Rick en Chris uitgenodigd voor een lang weekend als allereerste gasten in hun onlangs aangeschafte huis in Frankrijk eind september begin oktober. Joie de vivre!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten