woensdag 5 juli 2023

Universum

Of het universum mij vooraf wetenschap geeft over zaken die staan te gebeuren, durf ik niet met een volmondig 'ja' te bevestigen. Als dat zo zou zijn ziet het er voor de mensheid niet zo rooskleurig uit. Maar regelmatig zijn er wat 'toevalligheden' om het zo dan maar te noemen, meestal in het triviale, maar toch.

Zo bedacht ik opeens vanuit het niets: goh, hoe is het destijds toch gegaan met mijn modem, die is vervangen, maar wanneer ook alweer en hoe lang gaat zo'n ding eigenlijk mee? Binnen een week na die ingegeven gedachte kreeg ik mail van KPN: 'Vervang je modem'. Mijn modem was verouderd en na 31 december van dit jaar krijgt ie geen updates meer. Ik kon 'm nu al omruilen voor een nieuwer type. 

Ik kon het allemaal online regelen, zoals alles in de huidige tijd. Mijn oude modem diende ik met de adapter in een doosje in te leveren, dus van mijn werk een geschikt doosje meegenomen om dat netjes te kunnen verpakken. Gisteren de nieuwe modem ontvangen en hoewel ik niet technisch ben en vriend Chris mijn steun en toeverlaat is waar het computeraangelegenheden aangaat, was het aansluiten van de nieuwe modem kinderspel, zelfs voor mij. Ook de destijds door mijzelf verzonnen wifinetwerknaam en wifiwachtwoord werd automatisch overgenomen in plaats van de hele reeks letters en cijfers die beiden vanuit de fabriek meekrijgen. 

De hedendaagse techniek staat voor niets, misschien dat het allemaal niet zo heel lang meer gaat duren. Maar zoals gezegd ik weet niet zeker of het universum mij zaken doorgeeft, hè. Het is maar een veronderstelling. 

Weer klaar voor de toekomst, hoe
lang of kort die ook mag zijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten