woensdag 1 augustus 2012

Guess who's coming to dinner?

Vriendin Talitha werkt regelmatig op dinsdag in Rotterdam, maar omdat onze werkschema's nogal uiteen liggen, kwam het er maar niet van om van deze nood een deugd te maken en eens wat af te spreken, tot gisteren. Nu ik vakantie heb had ik natuurlijk alle tijd van de wereld om voor haar wat lekkers te maken.

Zo af en toe moet je eens wat nieuws aan je receptenrepertoire toevoegen om het spannend te houden, dus tijd voor een nieuw nog nooit gemaakt recept: Gevulde varkenshaas met ananas-kerriesaus met een groente-aardappelpotje. Omdat de kans bestaat dat het niet lukt had ik voor het dessert een oude bekende gekozen een semi zelfgemaakte kwarktaart met hulp van Dr. Oetker, waar we sinds kort Dr. Utker tegen moeten zeggen. Die lukt altijd, om een eventuele culinaire ramp toch nog een positieve draai te geven.

Het leuke is altijd het boodschappen doen voor de ingrediënten, vaak zijn dat dingen die je niet vaak of gewoon nooit koopt, zodat je in de supermarkt met je briefje van hot naar her loopt, omdat ze de spullen nooit dáár leggen waar ik ze zou zoeken. Uiteindelijk alles kunnen vinden en was het kleine diner helemaal gelukt.

Één ding is me wel duidelijk geworden het is vandaag al gepland, en geen dag te laat, om een gasfornuis te gaan uitzoeken, sinds het heengaan van de vaatwasser stond het gascomfort op het aanrecht en die ruimte heb je als je culinaire inspanningen verricht echt wel nodig. Binnenkort wordt de lege plek van de vaatwasser dus ingenomen door een gasfornuis en heb ik het hele aanrecht weer ter beschikking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten