dinsdag 14 augustus 2012

Zon, water en good company

De weersvoorspellingen waren goed, "The Gang" had er zin in, dus kon het voor mij vrijdagavond beginnen. Niets is spannender dan met de NS op reis gaan, je weet nooit hóe je ergens komt en óf je er wel komt. Opeens bevond ik me in Hilversum i.p.v. Almere, maar met behulp van een medereizigster kwam ik uiteindelijk toch in Almere aan. Gezellig weer bijgekletst met André en Edo en de andere dag om 12 uur Talitha opgehaald om naar Alkmaar te reizen, naar Rika die alvast voor haar verjaardag een boot had geregeld voor een rondvaart door het water in en om Alkmaar
Het echtpaar Karim en Gaby maakte nogal een entree met hun door sport en voeding afgeslankte verschijning. Karim was zelfs jaloersmakend 16 (zestien!!!) kilo afgevallen. Hij wel. Maar omdenkend zie ik het als een stimulans, het kán dus gewoon!'


"The Gang"


Stuurman Edo
Hadden wij vorige keer een manneke die ons door de wateren van Alkmaar loodste, nu was Edo de stuurman. Het bootje was ook iets kleiner, maar na even wat heen en weer gewiebel wende dat gauw.
Er was wijn, fris en versnaperingen en het verliep voorspoedig, tot Het Moment.
Niemand weet precies wat er nou gebeurde, maar op een bepaald ogenblik vaarden we heel dicht langs de oever, en André die gelijk Madonna in haar clip "Like A Virgin" op de
voorplecht van de boot was gezeteld zag niet dat er een roestig hek met punten aan kwam zodat ik hem naar de andere kant duwde, zelf ook me voorover werpend. Gaby deed hetzelfde bij Talitha, Karim werd door al deze beweging overspoeld met wijn en toen bevonden we ons met een afgeslagen boot in het struweel.
En hoewel het niet druk was op het water vaarden er toen opeens vanuit het niets tientallen boten langs, sommigen zelfs foto's makend van onze enigszins benarde positie. Maar een ervaren stuurman als Edo had de boot natuurlijk weer heel snel aan de praat.


In het struweel
Nadat we weer op de wal waren even wat gedronken op een terrasje, vervolgens zijn we naar het pittoreske Heerhugowaard gegaan voor sushi en daarna bij Gaby en Karim thuis karaoke! Rika deed dat voor het eerst en dat ging best goed. Na zo'n enerverende dag slaap je goed in.


Duo Mother & Son
Duo Friends




Duo Husband & Wife
Duo Friends Too










De andere ochtend na een copieus ontbijt richting het eigen bootje van Edo, André en Talitha voor een tocht door de waterrijke omgeving van Almere. Ook dat was heerlijk, het was best druk op het water en het leuke is dat het de gewoonte is dat mensen elkaar groeten in het voorbijvaren: bootjesmensen onder elkaar. Niet iedereen kent de etiquette van het water, of gewoon fatsoensnormen, het is dus niet gebruikelijk dat je de sluis alleen voor jezelf gebruikt als je ziet dat anderen (wij in dit geval) er ook nog in willen. Maar zoiets laat je van je af glijden, zo'n boottocht is juist heerlijk ontspannend.

Bij de sluis, even wachten
wacht nóg maar even




















Maar dan toch weer varen
Het maakt ook erg hongerig dus bij Talitha thuis eten besteld, en daarna nog even ons gezicht laten zien op een door de havenvereniging (waar de boot ligt) georganiseerd samenzijn. Zon en water maken moe, maar nog wel bij André en Edo naar de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen gekeken, ik had immers ook de opening gezien. De spelen zelf heb ik, behalve op het journaal, niets van meegekregen.

Even relaxen met Honey en Fedor
Het was een heerlijk weekend met gezellige mensen, lekker om op terug te kijken.

1 opmerking:

  1. Wow, zo te zien hebben jullie een aardig rondje gemaakt door Alkmaar, ik herken de Friese brug en een deel van de Kooimeer.

    BeantwoordenVerwijderen