dinsdag 3 februari 2015

70 Jaar!


Vandaag viert onze nationale trots Willeke Alberti haar 70e verjaardag. Zij doet dit met twee concerten in haar geliefde theater Carré. Tevens herdenkt zij daarbij haar vader Willy Alberti die 30 jaar geleden overleed én het feit dat ze al 60 jaar zangeres is, en dat laatste is niet helemaal juist, dat is voor de gelegenheid een beetje gechargeerd.

In 2006 vierde ze ook met een concerttour haar 50e jubileum als zangeres, het moment in 1956 dat zij haar vader verving wegens ziekte werd toen beschouwd als beginpunt van haar carrière In 1982 werd er in de Willem Ruis show stil gestaan bij 25 jaar Willeke, wat dan 1957 als beginjaar zou betekenen. Haar eerste singletje was een duet met haar vader in 1958. En nu zou dan 1955 het begin van haar artiestenloopbaan zijn. Maar wat maakt het uit, wat heeft die vrouw veel gedaan in die, laten we het er dan maar op houden, 60 jaar.

Talloze hits, TV-series, speelfilms, musicals, TV-shows, songfestivals (Knokke en Eurovisie), toneel, winnares van de Televizierring voor "De Kleine Waarheid" om maar enkele hoogtepunten te noemen. Daarnaast zijn er tijden geweest dat ze voor haar gezin koos en daardoor uit het beeld verdween, maar altijd kwam ze weer terug en werd dan terecht weer warm door haar publiek onthaald. Dit beschouwt zij zelf als een niet vanzelfsprekend groot goed. Momenteel schittert ze als Na Druppel in de musical "De Jantjes" en komt er binnenkort een boek uit over haar leven "Een Leven Als Een Lied". Wat beter dan haar te eren vandaag dan met een fotocollage uit, vooruit, 60 jaar Willeke.

Willeke en haar moeder Ria

Willeke in het prille begin.

Willeke en haar vader Willy

Als Marleen Spaargaren in de Televisieserie
  "De Kleine Waarheid"
Als Eliza Doolittle in "My Fair Lady"


Met Joop Oonk

Met John de Mol

Met Søren Lerby en zoon Kaj

Als Rooie Sien in de gelijknamige speelfilm

Niet alles is succesvol, slechts 4 punten op het
Eurovisie Songfestival van 1994.
Willeke in concert.
Willeke als Na Druppel in
"De Jantjes"

Willeke 70 jaar. Een leven als een lied.Geen opmerkingen:

Een reactie posten