donderdag 12 februari 2015

Man over de vloer

Vriend Harry komt altijd met de meest leuke DVD's aan zetten. Een tijd terug overhandigde hij me seizoen 3 van de Britse TV-serie "Man About The House" , die in Nederland is uitgezonden onder de titel "Man Over De Vloer". De serie is uitgezonden van 1973 t/m 1976 en kent 6 seizoenen. Ik kende het van vroeger en het was enig het weer eens te zien, die kleding, dat haar, zo'n interieur, geweldig!

Het verhaal gaat over 2 roommates Jo (Sally Thomsett) en Chrissy (Paula Wilcox) die als 3e roommate een man in huis nemen, Robin (Richard O'Sullivan). Beneden woont de huisbaas George (Brian Murphy) en zijn vrouw Mildred (Yootha Joyce). In de jaren 90 werd er een Nederlandse verise van de serie uitgezonden onder de naam "Sam Sam". Nadat de serie in 1976 eindigde kwamen er twee spin-offs Richard ging door met "Robin's Nest" (1977-1981) en Brian en Yootha kregen hun eigen comedy met "George & Mildred" (1976-1979). Beide series werden ook in Nederland uitgezonden.

Later schitterde Richard in de rol van struikrover Dick Turpin in de gelijknamige serie en als de alleenstaande vader Simon in de sitcom "Me And My Girl". Die laatste serie werd in het Nederlands vertaald als "Mijn Dochter En Ik", een serie waarin ik ook een kleine appearance heb mogen maken en ik dus voor één dag Edwin de Vries en Kitty Janssen mijn collega's mocht noemen, maar dit geheel ter zijde.

Ik werd na het kijken van de serie meteen benieuwd hoe het nu met de acteurs gaat, van Yootha Joyce wist ik dat zij in 1980 is overleden op 53 jarige leeftijd, ze had drankproblemen en die zijn haar fataal geworden. Er was net een speelfilm gemaakt van "George & Mildred", en helaas heeft zij nooit het resultaat ervan kunnen zien. Haar TV-man Brian Murphy zat aan haar bed toen ze overleed.
Ten tijde van de serie waarin Robin steeds achter Chrissy aan zat, was het in het echte leven zo dat Richard en Sally een stel waren. De acteurs hebben altijd contact met elkaar gehouden en toen Richard na een beroerte ging wonen in een retirement home voor artiesten zijn Brian, Sally en Paula hem direct komen opzoeken. "Het was meteen weer erg leuk met elkaar" vertelde Sally er over.

Richard's laatse publieke optreden was in 1999, de andere drie zijn nog steeds bezig in hun vak.
Richard is nu 70, Sally 64, Paula 65 en Brian 82.

Chrissy, Robin en Jo

George & Mildred

Richard O'Sullivan

Paula Wilcox

Sally Thomsett

Brian Murphy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten