woensdag 11 februari 2015

Australia douze points

Dit jaar wordt het 60e Eurovisie Songfestival gehouden in Wenen, omdat Oostenrijk vorig jaar het festival glansrijk won met "Rise Like A Phoenix" van Conchita Wurst. Het thema dit jaar is 'Building Bridges', en de EBU voegt daad bij het woord. Omdat het de 60e editie van het festival is en omdat de Australische TV-zender SBS al meer dan 30 jaar het festival uitzendt en er een ongelofelijk grote fan base is, mag Australië voor één keer meedoen aan het festival!

Dat is nog eens een sympathiek initiatief. Om de landen in de voorrondes geen punten af te snoepen mag Australië direct in de finale aantreden. En omdat het een eenmalige gebeurtenis is, als cadeautje voor het al die jaren omarmen van het festival down under, mag Australië in beide voorrondes als ook in de finale punten geven.

Maar wat als Australië nu wint? Dan zal het hele circus niet naar Australië verhuizen in 2016, maar dan zal SBS het festival co-hosten in een Europese stad. De deelname nu is echt bedoeld als eenmalig, maar mocht Australië winnen, dan mogen ze in 2016 nogmaals meedoen. Er is nog geen kandidaat bekend die de Australische vlag zal vertegenwoordigen in Wenen

Dit is inderdaad bruggen bouwen, bovendien kan Australië niet op buurlanden stemmen (cabaret). Alleen wel opletten tijdens de puntentelling: Zei ze nu 'Australia' of 'Austria'?Geen opmerkingen:

Een reactie posten