zaterdag 16 juli 2016

Blessed Emotions

In Nederland kennen we het trio The Emotions vooral van hun wereldhit "Best Of My Love" uit 1977, en van hun bijdrage aan de Earth, Wind & Fire klassieker "Boogie Wonderland". In thuisland Amerika was hun faam wat groter, maar ook daar bleven hun singles en albums een beetje in de onderste regionen van de hitlijsten hangen, met uitzondering van de bovengenoemde hits en het album "Rejoice" waar hun hit uit 1977 opstond. Ik ben van mening dat het onterecht is en The Emotions ondergewaardeerd zijn, nu ik hun dubbel cd "Blessed - The Emotions Anthology 1969-1985" in mijn bezit heb. Voor iedereen die van de funk, disco en soul uit de jaren 70 houdt is deze overzichts-cd een must. Wat een heerlijke muziek, en wat een geweldige stemmen hebben de zusjes Hutchinson.

The Emotions zijn Wanda, Sheila en Jeanette Hutchinson, die als zoveel Afro-Amerikaanse zangeressen hun roots hebben in de gospelmuziek. Samen met hun vader Joe traden ze met gospels op als The Hutchinson Sunbeams. Hun eerste hits als The Emotions scoorden ze al in 1969, en het ging pas echt goed lopen toen Earth, Wind & Fire frontman Maurice White zich met de muziek van de dames ging bemoeien voor hun albums in 1977 en 1978. Maar elk van de zusjes schreef ook zelf nummers die ze in hun repertoire opnamen. Van 1970 tot 1975 is Jeanette vervangen door Theresa Davis, omdat Jeanette zich met haar gezin ging bezig houden. Sinds 1985 maken The Emotions geen platen meer, maar treden Wanda en Sheila nog steeds op Jeanette is nu vervangen door jongere zus Pamela.

In het begeleidende boekje bij de cd komen de dames uitgebreid aan het woord over hun carrière en ook Maurice White verteld hoe hij destijds vol enthousiasme met de dames heeft gewerkt. Het zou zijn laatste interview zijn, twee weken later overleed hij.

Nogmaals het is geweldig lekkere muziek, 40 nummers in totaal, de grote hits en album tracks.
Big Break Records (BBR) CDBBRXD 033 barcode 5013929063334
Geen opmerkingen:

Een reactie posten