maandag 18 juli 2016

Zomer in Zeeland

Vriendin Nadira had ons (haar vriend Albert, Rick, Chris, Harry en mij) uitgenodigd voor een weekend naar Zeeland, omdat ze haar studie in mei succesvol had afgerond en ze vond dat ze ons in die voorafgaande tijd niet de aandacht en tijd heeft kunnen geven die wij in haar ogen verdienen. Hoe lief is dat?! Met meer interesse dan gebruikelijk had ik de weerberichten afgelopen week in de gaten gehouden, en het zou goed zijn, wat bewolkt, maar droog. De weergoden waren haar en daardoor ook ons gunstig gezind, want het was het hele weekend stralend en zonnig weer, echt zomer in Zeeland dus.

Albert en Nadira kwamen mij zaterdagochtend ophalen en we zouden de anderen om 12.00 uur treffen in Zierikzee. Rick en Chris waren al gearriveerd en zaten aan de koffie op een terras, even later kwam ook Harry aangewandeld en we hebben fijn bijgekletst om daarna even een wandeling door het pittoreske Zierikzee te maken en een lunch te gebruiken bij winkel/café/restaurant 'De Zeeuwse Hemel'. Vervolgens besloten we naar Veere te rijden, net als in Zierikzee was ik daar al eens geweest, maar ik was vergeten hoe liefelijk Veere was, een stadje uit een prentenboek. En onderweg zeiden we tegen elkaar hoe ruim, wijds en groen we Zeeland vonden. We hebben heerlijk het vakantiegevoel over ons heen laten komen en op ons gemak door het stadje gewandeld. Daarna was het tijd om naar Goes te gaan, de plaats waar we ook zouden overnachten.

Nadira had voor ons Hotel Katoen uitgezocht, en wat was dat een goede keus! Ik had een prachtige kamer op de begane grond, wat óók een kamer was voor de minder valide/oudere mensch, maar voor een 50+er is het een geruststellende gedachte dat uitglijden in de douche met een simpele trek aan een touwtje kenbaar gemaakt kan worden. We besloten ook om het diner in het hotel te nuttigen. Óók een goede keus, want alles was even heerlijk. Wij hadden voor Nadira natuurlijk wat aardigs gekocht, en op voorstel van Rick die er ook het voortouw in genomen heeft was er een ABC gemaakt die geheel en al op haar van toepassing was, waar zoals dat hoort ook zaken in naar voren kwamen waarvan zij eigenlijk hoopte dat iedereen ze vergeten zouden zijn. Wij lazen om de beurt een letter voor, en lieve Nadira kreeg het steeds warmer, maar het was een hilarisch gebeuren. Harry moest ons toen verlaten omdat hij zondag andere verplichtingen had. Wij hebben na het diner nog een zalige avondwandeling gemaakt door Goes, een stad wat een vrij bruisend avond/nacht leven blijkt te kennen.

De andere dag buiten op het terras het ontbijt genuttigd, en we besloten om Goes ook even bij dag te bekijken, en we vielen met onze neus in de boter want er was Keverdag. Allemaal nostalgische volkswagens stonden op het plein opgesteld, dat was heel erg leuk om te zien. Daarna zijn we naar Domburg gereden, ook weer zo'n dotterig stadje. Koffie met taart en vervolgens naar het strand voor een strandwandeling, waar we zelfs nog even hebben geschommeld, gade geslagen door verbaasde kinderen. Een uitgebreide lunch genoten bij Het Badpaviljoen, om daarna een bezoek te brengen aan de deltawerken, wat een indrukwekkende ervaring is. Ook zijn die windmolens als je er zo onder staat echt enorm groot.

Rozig moe, zoals Albert het zo mooi omschreef, zijn we richting Brielle gereden om daar wat te drinken en te eten om daarna dit geweldige weekend toe te voegen aan alle andere leuke dingen die we met elkaar hebben beleefd, en waarvan we unaniem hopen dat er nog vele momenten bijgeschreven mogen worden.

Zierikzee.

Vrienden in Veere.

Een enigszins verhitte Nadira, na haar ABC. Albert kijkt toe.

Kever/volkswagendag in Goes

Strandwandeling in Domburg.

Zo jong als je je voelt.
De windmolens zijn groot en wij zijn klein.

Deltawerken.

2 opmerkingen:

 1. Altijd fijn weekenden als deze!
  En schommelen is op iedere leeftijd fijn.. :o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Werd er maar meer geschommeld in de wereld!

   Verwijderen