vrijdag 22 juli 2016

Samen sta je sterk

Woensdag kwam mij plotseling een Facebookpagina onder ogen met de naam "Homoseksualiteit is verboden in alle religies". Vanzelfsprekend hadden de initiatiefnemers van deze pagina geen foto's van zichzelf geplaatst. Daarentegen waren er stemmingmakende riooljournalistiekachtige artikelen geplaatst, o.m. over homoparen die kinderen konden adopteren en over twee mannen die homoseksualiteit en de islam bij elkaar wilden brengen. Deze mannen werden met naam en toenaam genoemd en ook werden hun foto's getoond op deze pagina waarbij de makers, zoals gezegd, geen foto's van zichzelf hadden geplaatst.

Ondanks dat de pagina onder de vlag van 'alle religies' was betiteld, was het duidelijk aan alles dat de oorsprong uit de islamitische hoek kwam. Door het op deze manier een naam te geven krijg je een beetje het gevoel van "Ik heb mij geërgerd en velen met mij", een term die mensen gebruiken om zich achter te verschuilen, omdat men zich niet alleen wil ergeren.  Niet dat er in andere religies geen gelovigen zijn die homoseksualiteit verwerpen, maar ik kreeg niet de indruk dat gelovigen van de verschillende religies de handen ineen hadden geslagen om deze pagina te maken. Ze staan elkaar normaal ook naar het leven, dus waarom zouden ze hierin wel samen optrekken?

Gelukkig zag ik op enkele likes van gezichtsloze profielen met Arabisch klinkende namen na vooral reacties van mannen, vrouwen, hetero, homo, Nederlands en met een Arabische achtergrond die het absoluut niet eens waren met deze Facebookpagina. Ik vond, en velen met mij (pun intended), dat dit niet op Facebook thuishoorde, dus is massaal deze pagina als ongepast gerapporteerd aan Facebook, en we kregen allemaal het standaard antwoord terug dat deze pagina niet tegen de reglementen van Facebook inging.

Dat accepteerde ik natuurlijk niet, en heb bij herhaling deze pagina gerapporteerd, ik denk dat heel veel mensen dat gedaan hebben en dat er uiteindelijk een echt levend mens van Facebook eens is gaan kijken waar alle commotie nou om te doen was, en zo kreeg ik plots de mededeling dat ze de pagina hadden verwijderd.

Samen sta je dus sterk, niet als je valselijk andere religies bij jouw verderfelijke plan betrekt, maar wel als je oprecht en eerlijk gezamenlijk optrekt, en iets op een beschaafde, nette manier, zonder het gebruik van grove taal of geweld, aan de kaak stelt wat niet door de beugel kan.
2 opmerkingen:

  1. Heel goed. De tijd dat we schouderophalend niets meer ondernemen, kan niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen