zondag 24 juli 2016

De nieuwe werkelijkheid

80 Doden en 200 gewonden bij een zelfmoordaanslag in Kabul, een verward jongmens heeft 9 mensen gedood en 21 verwond in München. Een ander jongmens heeft in Würzburg 4 treinpassagiers levensgevaarlijk verwond met een bijl en een mes. Dit alles met de aanslag met een vrachtwagen in Nice waarbij 84 doden en 202 gewonden vielen nog vers in ons geheugen. Dit zijn alleen opsommingen van incidenten van de laatste tijd

Daarnaast zijn er politieke leiders als Poetin, Erdoğan en Assad, is Boris Johnson werkelijk minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, ik dacht namelijk eerst dat het een grap was, en kan er in de Verenigde Staten gewoon iemand als Donald Trump gekozen worden als president. Terwijl er in Nederland ruimte is voor discriminatiepartijen PVV en Denk.

Welkom in de nieuwe werkelijkheid. Persoonlijk vind ik de wereld er geen leukere plaats op worden. Duidelijk wordt wel dat religies de mensen meer kwaad dan goed doen, en dat de leiders van het volk, waar dan ook, allemaal stuk voor stuk door de mand vallen, de leiders en hun entourage doen wel net of er niets aan de hand is en gaan gewoon door, maar het volk gaat langzaam aan ook doorkrijgen dat het wordt voorgelogen, dat wil zeggen een deel ervan. Die hele Brexit-komedie is daar een goed voorbeeld van en in Turkije zie je waar dat toe leidt met een despoot als Erdoğan, democratie betekent daar alles wat De Grote Leider wil en doet goed vinden anders ben je je leven niet zeker, zelfs niet als je in een ander land woont als geboren Turk zijnde. Ook in de Nederlandse politiek wordt op een andere manier heel wat afgelogen om het domme volk een rad voor ogen te draaien. Brood en spelen, het geldt nog altijd.

Ik wordt er wat onrustig van, omdat ik aan alles merk dat er op mondiaal niveau een omslag zich aan het voltrekken is die zijn weerga niet kent. Ik zou ervoor kunnen kiezen om mijn kop in het zand te steken en net doen of er niets aan de hand is, maar dat zit niet in mijn aard. Ik hou er erg van om de dingen te zien zoals ze zijn, door weg te kijken verdwijnen ze niet, maar voor sommigen is dat een manier die werkt, dan moet je het zeker doen. De nieuwe werkelijkheid betekent dus dat als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent je kunt worden gedood of verwond door reli-gekkies of een verwarde eenling die ergens door geïnspireerd is. Ik ben nuchter genoeg om mijn leven wel zo te blijven leven zoals ik het verkies, en dus niet bewust dingen ga mijden, want dan zou ik de deur niet meer uit kunnen omdat het in de nieuwe werkelijkheid zo is dat het óveral kan gebeuren.

Ik blijf, zoals ik al eerder heb gezegd, op microniveau zoveel mogelijk positiviteit uitstralen, omdat dat het enige is wat we kunnen doen, met de misschien kinderlijke gedachte dat als jij iemand een goed gevoel hebt gegeven hij of zij dat ook weer doorgeeft aan een ander. Gewoon het aloude gezegde "Verbeter de wereld, begin bij jezelf".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten