vrijdag 29 juli 2016

Het is zover

Omdat ik gisteren toch in de stad moest zijn, maakte ik van de nood een deugd om even langs de Plaatboef te lopen, een zaak op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam waar 2e hands cd's, grammofoonplaten en dvd's worden verkocht. De tijd dat ik nog hevige aanvulling van mijn cd collectie nodig had ligt achter me, maar soms kom je onverwacht iets tegen voor een leuk prijsje.

Ook wilde ik kijken of zij misschien seizoen 4 hadden van de Britse comedy "You Rang M'lord". Van Harry heb ik ooit de seizoenen 1 t/m 3 gekregen, en ik ben er nu naar aan het kijken en wil graag het laatste seizoen ook hebben. Voor een klein prijsje, dat dan weer wel. Helaas hadden zij deze niet.

Wel zag ik voor slechts 1 euro een cd van Il Volo, het Italiaanse trio dat in 2015 voor Italië naar het Eurovisie Songfestival mocht én er een mooie 3e plaats behaalde. Ook zag ik een geweldige dubbel cd van Dusty Springfield, "The Singles", ik had wel een zelf samengestelde cd van haar, maar een 'echte' cd met meer nummers dan ik had is zo'n cadeautje wat je dan ineens tegenkomt.

Lieve mensen, met de schrik om mijn hart moet ik jullie nu meedelen: Het is zover! Het overkomt anderen, het overkomt vooral (nog) ouderen, aan mij zal zulks voorbijgaan, ik heb ze nog allemaal op een rij, dat waren mijn gedachten hierover, maar bij thuiskomst bleek ik al een boxje in mijn bezit te hebben van Dusty Springfield, waar 29 van de 40 nummers van mijn zojuist gekochte dubbel cd al opstonden. Ik was dat vergeten!!! Ik wist dat niet meer!!! Ik had dat zelfgemaakte cdtje dus al eens vervangen voor 'echt'.

Ik zou mij dus legitiem in een diepe depressie kunnen storten om het besef dat mijn geheugen me in de steek heeft gelaten, maar ik mag graag de zaken ten goede omkeren: ik heb nu 11 nummers van La Springfield die ik nog niet had. Maar goed, de ogen helemaal sluiten voor het gepasseerde moeten we niet doen, 28 juli 2016 markeert dus het moment dat de grijze cellen die mijn geheugen zouden moeten ondersteunen op grofstoffelijke wijze dienst weigerden. Ik weet niet hoe het in de toekomst zal gaan, maar mocht ik zaken vergeten, dingen dubbel vertellen, of ander vreemd gedrag vertonen, mime dan fluisterend met een begripvolle blik van verstandhouding 'Dusty' naar elkaar en vraag of ik nog een koekje wil of zoiets.

Op het wenslijstje

Il Volo

De trofee die ik dacht gevonden te hebben.

Het cd boxje wat ik al had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten