woensdag 4 januari 2017

De overdracht

Tussen kerst en oude en nieuw was er plots een reactie op mijn blog van 1 maart 2015, die ging over mijn lagere school periode en de daarbij behorende onvermijdelijke afscheidsmusical. Ik had er in de blog naar gevraagd en had eerder al van iemand de bladmuziek en teksten ontvangen, en nu was er een dame die de lp voor me had! Als ik interesse had kon ik contact met haar opnemen.

Dat heb ik vanzelfsprekend gedaan, ze vroeg er slechts €4,- voor en ik kon 'm komen halen of ze wilde hem opsturen. Ze bleek in Delft te wonen dus spraken we af dat ik de lp zou komen halen. Dat zou gisteren gebeuren. Maar maandagavond berichtte ze me dat haar man in Alexandrium moest zijn in Capelle en of het niet handiger was voor mij om de plaat daar in ontvangst te nemen. Dat is nog eens meedenken, want dat is niet zo ver bij me uit de buurt.

Nu moest er dus een plan gemaakt worden voor de overdracht van het voor mij kostbare kleinood. We spraken tijd en plaats af, en ze dacht het makkelijker te maken door het automerk van haar man mede te delen. Het is duidelijk dat deze dame mij niet kent. Ik heb echt geen idee van auto's. Van de week met het spelletje op oudejaarsavond werd mij de omschrijving gegeven 'ons auto merk' door Rick, een auto waar ik menigmaal in ben vervoerd, het was een aan mij verspilde aanwijzing, want ik was geheel blank, totaal geen idéé. Maar we hadden ook elkaars telefoonnummer voor het geval we elkaar zouden mislopen

Iets voor de afgesproken tijd stond ik te wachten op de aangewezen plek, heel veel auto's blijken grijs, en het is verbazend hoeveel mannen er uit zien of ze een kindermusical lp bij zich in de auto zouden kunnen hebben. Maar precies op tijd stopte er een grijze auto en kwam er een man uit met in zijn hand de lp van "De Allerlaatste Nieuwsshow". We schudde elkaar de hand, ik kreeg de lp en hij de afgesproken €4,-, we wensten elkaar een fijne dag en hij ging weer. Omdat deze transactie op een vrij ongebruikelijk punt plaatsvond, had het me niet verbaasd als ik een hand op mijn schouder had gevoeld en een 'Wat hebben wij zojuist gedaan meneer' had gehoord, maar dat bleef gelukkig uit.

Deze lieve mensen hebben mij heel gelukkig gemaakt met de lp. Ik heb 'm nog niet gedraaid, ik heb zo'n pick-up die op mijn computer kan worden aangesloten, dan kan ik de liedjes daar op overzetten. Ik heb de verhaallijn van de musical even gelezen, maar kon me daar maar heel weinig nog van herinneren, wel kan ik een klein gedeelte van één liedje nog zingen, en van het lied "Stripfiguren" , waarin ik zelf mocht figureren ken ik nog wel de melodie maar niet de tekst meer, maar straks kan ik de hele musical weer uit volle borst meezingen!


1 opmerking:

  1. Beste musicalster, ik ben jaloers op je aankoop. Ik heb in dezelfde musical de rol van een stripfiguren gehad en ik zou dolgraag de teksten en liedjes weer willen lezen en horen. Ik ben bezig met een reünie te organiseren en daar hoort het zingen van een lied uit deze musical zeker bij. Ik hoop dat u met mij contact op wil nemen.
    Leodebock.ldb@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen