zondag 1 januari 2017

Silvesteravond 2016

Dit jaar heb ik samen met vrienden Harry, Rick en Chris oud en nieuw gevierd in Rotterdam waar Rick en Chris vorige maand naartoe zijn verhuisd. Harry kwam mij 's middags halen, en ik had alles al klaar staan wat ik mee moest nemen, want ik zou het dessert maken. Toen Harry appte dat hij voor de deur stond kon ik dus zo alles oppakken en naar beneden lopen. Maar ik was mijn sleutels kwijt, ze hingen niet op het haakje. Jassen, broeken, tassen, tussen de bank, in de papierbak die net daar staat waar de sleutels hangen, overal gekeken, en dit hele rijtje nog een keer of drie, totdat bleek dat de sleutels gewoon in mijn tas zaten die ik al had nagekeken, dezelfde tas waarin ooit een zonnebril zat die ik maanden kwijt ben geweest.

Maar goed wij op weg en het blijkt één rechte weg te zijn van mij naar de nieuwe woning van Rick en Chris, handig ook voor de terugweg, waar we de vorige keer een afslag miste en via de Maastunnel zijn gegaan. We werden hartelijk ontvangen met koffie en thee, en Harry had heerlijke oliebollen gebakken. Al gezellig kletsend gleden we zo de avond in en was het tijd om eten te maken. Rick en Chris zouden voor het hoofdgerecht zorgen, en ik, zoals gezegd, voor het toetje. Harry had naast oliebollen ook nog stoofpeertjes gemaakt en hij had kniepertjes meegebracht een Groningse traditie op oudejaarsavond.

Na het diner kwam het spel 30 Seconds op tafel wat we al heel lang niet meer hadden gedaan, en het is altijd dikke pret. Op deze ongedwongen manier met elkaar zo oudejaarsavond doorbrengen is echt heerlijk. Na drie spelletjes was het wel genoeg, en het ging ook al langzaam naar 12 uur lopen. Hoewel ze 5 hoog wonen, hebben we, mede door de mist niet zo heel veel gezien van het vuurwerk. In hun straat zelf werd niet veel afgestoken. We hebben met champagne op een mooi nieuw jaar geproost, waarin we hopen weer veel leuke dingen met elkaar te kunnen ondernemen.

Harry's grootste angst is om door bewoond gebied te moeten rijden met oudejaarsnacht vanwege al het vuurwerk, maar wij wisten nu dat we in één streep naar mijn huis konden om mij daar weer af te zetten. Maar we hadden geen rekening gehouden met het vuurwerkevenement op de Maasboulevard. Daardoor was de weg afgesloten en werden we, door ook nog wat verkeerd te rijden door de achterstandswijken van Rotterdam geloodst, Harry's nachtmerrie werd werkelijkheid, maar uiteindelijk zijn we toch zonder kleerscheuren beiden weer goed aangekomen.

Het was een geweldig leuke avond met elkaar.


Aan tafel.

Kijk eens hoe heerlijk!

Dessert.

Het spel

Champagne!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten