zondag 8 januari 2017

The magic of Jeans

Het was een soort lustrum voor Harry en mij, sinds 2013 hebben wij jaarlijks de voorstelling van "Jeans" bezocht, en ook deze keer was het weer een feest on het mee te maken. Het was een fijn weerzien met Florens Eykemans, Deborah de Groot, Sarah van der Meer, Manon Prins en mijn 'buurman' uit Rotterdam, Xander Venema, zij waren er vorig jaar ook bij, en een geweldig leuke kennismaking met Rowan Smit, Max van Waard en Velorisa Yorks die dit jaar voor het eerst het Jeanspodium betraden.

Het is al meer dan 25 jaar een beproefd recept, 8 jonge talenten die stuk voor stuk de sterren van de hemel zingen, kunnen dansen, plezier hebben met elkaar en in dat wat ze doen. 'Magic' is de vlag waaronder deze voorstelling door Nederland toert, en dat begon al bij het begin een fantastische medley van nummers waarin het woord 'magic' in voorkomt. De muziek is heerlijk divers, van jaren 60 hits van Supremes, Turtles en Lesley Gore tot nummers van nu. Ensemblenummers in diverse samenstellingen, maar ook krijgen ze allemaal hun eigen solomoment(en) waarin ze kunnen stralen.

Magic kwam ook in het gedeelte na de pauze voor, met Hans Kazan en Hans Klok achtige taferelen, een blokje met Teletubbies, K3 in regenboogjurkjes Vlaams gezongen, maar Velorisa liet horen dat Surinaams best in het K3 concept had gepast. Ook zette zij met "Where Is My Man" een Eartha Kitt met een knipoog neer. Rowan deed een hilarische vertolking van Stromae, en Deborah zong "Birds" van Anouk, maar die vielen nu daadwerkelijk 'from the rooftops'. David Bowie kwam voorbij, evenals Danny de Munck, dance, rap en lovesongs, wat wel aangeeft hoe divers de voorstelling is en wat een talenten deze 8 mensen zijn om dit uiteenlopende materiaal aan te kunnen.

De vele verkledingen, mooi op elkaar afgestemd, maar in detail bij ieder net even iets anders zijn ook altijd geweldig om te zien, lurex-achtige glitter joggingpakken, met hartjes versierde pakken en T-shirts, Mondriaan jurkjes en jasjes en in de finale paarse kleding bij de Prince-medley. We hebben genoten. Ga zeker kijken als deze voorstelling in de buurt komt! Volgend jaar gaan we gewoon weer: op naar het eerste Jeans decennium als bezoekers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten