vrijdag 10 februari 2017

Herinnert U zich deze nog? #101


CORRIE VAN GORP
"ZONDAGMIDDAG MATINEE"
1979
Geen hitnotering


Corrie van Gorp is begonnen als danseres o.a. bij het Nationale Ballet. In 1969 auditeerde zij op haar verjaardag voor Wim Sonneveld om een rol in diens musical "De Kleine Parade' te bemachtigen, dat lukte en ze bleef drie jaar met Wim werken. Wim wilde een theatershow maken met Willem Nijholt en Willeke Alberti, maar die laatste bedankte voor de eer omdat ze een rol aangeboden kreeg in de tv-serie "De Kleine Waarheid". Corrie nam met succes de honneurs waar. 

Haar bekendheid steeg naar grote hoogten toen ze ging samenwerken met André van Duin in diens theaterrevues. Haar eerste single "Me Soezafoon" kwam uit de eerste show die ze met hem en Frans van Dusschoten deed, het werd een hit en vanaf dat jaar (1975) kwam er t/m 1985 ieder jaar rond carnaval een single uit van Corrie die meestal door André was geschreven.

"Zondagmiddag Matinee" is geschreven door de in die dagen succesvolle zanger en componist Tol Hansse samen met Clous van Mechelen, en wijkt erg af van het jolige repertoire die men van Corrie gewoon was. Ik vind het een prachtig lied, maar misschien wilde men liever de typetjes van Corrie zien die onlosmakelijk bij iedere carnavalssingle hoorden. Het werd dan ook geen hit.

Corrie is nu 74 jaar en heeft zich jaren geleden al teruggetrokken uit het showbizzgeweld. Op vriendelijk en uitdrukkelijk verzoek van André van Duin heeft ze in 2009 samen met hem nog verschillende keren haar opwachting gemaakt als het illustere echtpaar Bep en Arie de Bok, maar alleen onder strikte voorwaarden van haar kant. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten