maandag 6 februari 2017

Roze politiek

De onderwerpen afgelopen zaterdag in het radioprogramma 'Uit De Kast' waren zo divers en lagen zou uiteen dat het geen homogeen (no pun intended) programma was. Het eerste onderwerp ging over de protestactie tegen het voorgestelde beleid van Donald Trump in Amsterdam waar twee verslaggevers van ons aanwezig waren, zij hadden er een reportage gemaakt over wat zijn beleid betekent in het algemeen en voor de LHBT gemeenschap in het bijzonder. Het tweede onderwerp ging over de sociale kaart van Capelle, daarvoor kwam Esther Plugge naar de studio om over te vertellen.

Tja, waar moest mijn column nou over gaan? Ik stelde aan de eindredacteur voor om voor mijn column eens onderzoek te doen naar hoe roze de verkiezingsprogramma's van de diverse politieke partijen zijn. Volgende maand zijn er immers verkiezingen. Dat idee werd goed ontvangen, dus kon ik aan de slag. Ik had me even verkeken dat het doorspitten van al die verkiezingsprogramma's een tijdrovende klus was, maar tegelijkertijd ook wel erg leuk en informatief, ook voor mezelf, om dat te doen. Ik vond het belangrijk om een neutraal standpunt in te nemen, want wij zijn niet het programma om een vooringenomen politiek geluid te laten horen. Zuiver informatief dus. Ik noemde de column 'Het roze potlood'.

Nadat het twee keer eerder is misgegaan kun je nu het programma weer terug luisteren op 'Uit De Kast' - Radio Capelle, onder het kopje 'uitzending gemist' uitzending terugluisteren van 4 februari. Wil je alleen mijn column luisteren dan kun je in het playertje scrollen naar -26:26. Natuurlijk heeft 'De Roze Golf' van RTV Oost de column weer geplaatst op hun site. Zij plaatsen de column ook op Twitter, en daar had iemand op gereageerd: hallo zeg, je bent de emancipatiepartijen D66 en GroenLinks vergeten! Toch niet allerkleinsten...
Euh....die zijn wel degelijk genoemd. Ik heb ervoor gekozen om niet te reageren. Iets wel of niet goed lezen is de verantwoording van de lezer zelf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten