maandag 18 december 2017

Christmas "The American Way"

Zoals ieder jaar presenteerden de leerlingen van de Noes Fiolet Studio's ook nu weer hun kerstvoorstelling. Ik zie, als ik er bezig ben met sporten, de kinderen het hele jaar door als ze naar hun lessen gaan, en zo tegen het eind van het jaar in de aanloop naar deze voorstelling merk je dat er een bepaalde opwinding heerst. De kinderen zijn druk in de weer met hun choreografieën, en de kleding voor de show arriveert op gezette tijden. De grote zaal moet worden omgebouwd om er publiek in te kunnen toelaten.

Noes Fiolet is ook de eindredacteur van het radioprogramma "Uit De Kast" waar ik de column voor verzorg, en de eerste voorstelling van de leerlingen was na onze uitzending. Samen met collega radio medewerker Sandor ben ik  gaan kijken. Het thema was dit jaar 'Christmas "The American Way"'. Zoals altijd deed Noes zelf de introductie en zoals ieder jaar was er weer een goed doel aan verbonden waar wij als bezoekers voor konden doneren in de rondgaande collectebus. Dit jaar was het voor de Cliniclowns.

Het is altijd ontroerend leuk om te zien hoe spannend het voor ze is en hoeveel plezier de kinderen vanaf de peuterdansgroep tot de solist Elize King er in hebben. Van klassieke en moderne dans tot breakdance en streetdance, het komt allemaal voorbij en het is een goede doorsnede van wat de dansschool allemaal te bieden heeft. En ook zo fantastisch om te zien is dat het kinderen zijn met diverse achtergronden die samen met muziek en dans iets moois maken. Die diversiteit zie je ook terug bij de 'hulpmoeders', zoals Noes ze altijd noemt. De moeders van de kinderen die ervoor zorgen dat het achter ook allemaal goed verloopt met de kleding, make up en dat iedereen op tijd klaar is om op te gaan. Het was weer een feestje om mee te mogen maken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten