zaterdag 23 december 2017

Toen en Nu: Brigitte Kaandorp

Al jaren is Brigitte Kaandorp, zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen, een household name. Ze heeft nu zo'n 18 theaterprogramma's op haar naam staan, waarvan registraties steevast ook op tv worden uitgezonden. Daarnaast zijn er ook cd's van haar verschenen waarop ze liedjes zingt, waarvan er sommigen deel uitmaakten van haar programma's. In 1990 had ze een onverwacht hitparade succes met de single "Duet", wat inderdaad een duet was met Herman Finkers. Het was een persiflage op "Together We're Strong" van Mireille Mathieu en Patrick Duffy.

We zijn al zo aan haar gewend dat we misschien niet meer zo precies weten hoe het allemaal voor haar is begonnen. In 1983 doet Brigitte mee aan het Camerettenfestival in Delft waaraan ook Hans Liberg en Paul de Leeuw meedoen. Brigitte wint het festival alsmede de publieksprijs. Vier jaar later breekt ze definitief door met het programma "Waar Gaat Zij Helemaal Alleen Heen".

Ik ben regelmatig naar verschillende theatershows van haar geweest, en heb zelfs op het toneel gestaan met haar. Jawel. In het programma "Badwater" komt ze op met alleen een handdoek om en haar handen voor haar borsten, terwijl haar kleding voor de voorstelling klaar ligt op een stoel op het toneel. Ze is te laat en wij, het publiek, zitten er al. Na wat geklets moet het er toch van komen, ze moet zich aankleden, maar hoe? Misschien is er een man die haar even kan helpen.... Juist ja, die man was ik.

Brigitte is zo'n artieste waar ik blind een kaartje voor reserveer. Het is altijd leuk.
Voorstelling 'Badwater'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten