zaterdag 9 juni 2018

Herinnert U zich deze nog? #124

LUISA FERNANDEZ
"LAY LOVE ON YOU"
1978
Aantal weken: 14
Hoogste positie: 4


Luisa Fernandez werd geboren in Spanje op 14 augustus 1961 in een gezin met zeven kinderen. In het begin van de jaren 70 verhuisde de familie naar Duitsland, en het was daar dat ze op 16 jarige leeftijd werd ontdekt tijdens een talentenjacht in discotheek Zur Kutsche. Ze hield er een platencontract aan over en haar eerste single werd "Lay Love On You". De sound leunde heel zwaar aan tegen de hits van John Paul Young (o.m. "Standing In The Rain") maar dat verhinderde niet dat Luisa er in heel Europa een hit mee scoorde. Wat mij zelfs als kind destijds meteen al opviel was dat ze absoluut niet kon bewegen op de muziek die ze zong, en, zoals in het clipje te zien is, totaal a-ritmisch dansend haar liedje voor de tv brengt. 

In Nederland kwamen nog twee singles in de hitlijsten die na genoeg hetzelfde klonken als haar debuut. In 1979 was het na twee albums wel klaar, maar in Duitsland maakte ze in 1986 een doorstart als duo met Peter Kent, waarmee ze ook een relatie had. In 1997 stopte Luisa met haar werk als zangeres.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ze heeft 30 april j.l. opgetreden in Henstedt-Ulzburg voor de 400 bezoekers van het Tanz in den Mai-feest. Het was éénmalig, zo benadrukte Luisa zelf. Ze is nu 56 jaar en verdient al jaren als schoonheidsspecialiste haar brood. 

Luisa na haar optreden van 30 april. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten