woensdag 13 juni 2018

Strapatsen

Donald Trump en Kim Jung-un dus. De eerste Amerikaanse president die het gelukt is om de hand van een Noord Koreaanse dictator te schudden, dat moet ik The Donald nageven, maar verder.... ik weet het niet. Ik blijf het vreemd vinden en denk steeds wat zit daar achter? Bezien vanuit het perspectief van Donald als ook vanuit Kim. En hoe Donald zich verder ook gedraagt, die idiote strapatsen tijdens en na de G7-top, ik had van meet af aan al mijn bedenkingen bij zijn aanstelling als president, en verwachtte veel gekkigheid, maar hij overtreft dat wat ik al vermoedde steeds weer in negatieve zin. En ik ben bang dat er nog veel meer zal komen.

Nee, dan de strapatsen in het kleine onbeduidende Nederland qua politiek. Bij dat Groen Links, waar Rik Grashof en Marjolein Meijer beide opstappen omdat ze gelogen hadden over hun relatie. Weg om de liefde, hoe bijzonder is dat? Als dat van het bedrijfsleven ook verwacht zou worden, komt er een tsunami van opstappers aan met al die kantoorromances. Terwijl er partijen zijn waarbij bewindslieden veel vreselijker dingen doen en die pas na veel druk eieren voor hun geld kiezen.

Dat brengt me op organische wijze bij de VVD. Ik ben vrij slecht in namen dus toen ik las dat Mark Rutte iemand naar voren aan het schuiven is voor de functie van Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank en ik de naam zag, dacht ik "Dat is volgens mij die man die gelogen had over zijn aanwezigheid bij een toespraak met Vladimir Poetin. Dat kan niet, het zou te gek voor woorden zijn, die man heeft daardoor moeten aftreden als Minister van Buitenlandse Zaken." Maar toen ik het ging verifiëren, bleek het toch zo te zijn, Halbe Zijlstra, niet gehinderd door enige kennis van de internationale financiële wereld, wordt zonder blikken of blozen door Mark aanbevolen. Hij maakt zo las ik verder geen schijn van kans en het stuit bovendien op veel weerstand, maar het feit dat het gebeurt is toch wel alle schaamte voorbij. Hoewel het is de VVD, die schamen zich niet zo snel voor hun strapatsen.

Me op de dijen geslagen van pret heb ik om de strapatsen van Selçuk Öztürk van het hilarische partijtje Denk. Kamervoorzitter Khadija Arib geeft na nachtelijke vergaderingen Kamerleden die ook naar Amsterdam moeten wel eens een lift in haar dienstauto. Selçuk vindt dat verwerpelijk en eist een lijst van alle meeliftende Kamerleden. Bovendien heeft hij naar goed Turks-Erdoğanistisch gebruik foto's van de lifters gemaakt. Ik vermoed om ze te kunnen vastzetten en mishandelen in de Gevangenpoort of zoiets.

Het volk krijgt de leiders die het verdient.

Kim Jung-un en Donald Trump

Marjolein Meijer en Rik Grashof 

Mark Rutte en Halbe Zijlstra

Selçuk Öztürk en Khadija Arib

Geen opmerkingen:

Een reactie posten