zondag 3 juni 2018

Week 22 2018; Wat een week!

Een dronken man uit Geldrop was zo dronken dat de apparatuur van de blaastest ervan in de war raakte. Hij blies 4,5 keer de toegestane hoeveelheid. Omdat in de ruimte waarin de blaastest werd afgenomen de lucht van alcohol de overhand nam, werkte het apparaat niet meer en gaf een storing aan. Nadat de ruimte 45 minuten was gelucht kon de volgende pas een test ondergaan.

Ik hield letterlijk mijn adem in toen ik op het journaal het filmpje zag van de man die in Parijs vier etages beklom om een vierjarig kind wat er bungelde te redden. Later bleek deze held, want dat is het, Mamoudou Gassama te heten. Hij is 22 jaar, komt uit Mali en is pas een half jaar in Frankrijk om er een betere toekomst op te kunnen bouwen. Hij had nog geen verblijfsvergunning en verbleef eigenlijk illegaal in Frankrijk. Zijn heldendaad heeft hem bij president Macron gebracht die hem een verblijfsvergunning gaf en een baan bij de Parijse brandweer. Van de politie kreeg hij een onderscheiding. Hartverwarmend, en ik ben zo benieuwd wat de ouders van het kind heeft bewogen hem alleen thuis te laten. Daar hoor je niets over.

De met veel bombarie aangekondigde revival van de sitcom "Roseanne" was succesvol en een tweede seizoen lag in het verschiet, maar dat zal geen doorgang vinden. Vanwege een racistische tweet van hoofdrolspeelster Roseanne Barr over Valerie Jarrett een voormalig adviseur van Barak Obama. Het tv-netwerk ABC heeft besloten hierom met de show te stoppen, ook het managementbureau die Roseanne vertegenwoordigt stopt voor haar te werken en ook collega's uit de serie hebben kritiek en nemen afstand van haar uitlatingen.

De gezondheid van de inwoners van Caribisch Nederland laat nogal te wensen over. Één op de zes rookt. één op de acht is een stevige drinker, en zes van de tien hebben overgewicht, waarvan 36 procent van de vrouwen en 26 procent van de mannen obesitas heeft.

Nu er dus toch een importheffing komt van de Verenigde Staten op Europees Staal en aluminium, kondigt de EU aan terug te slaan met o.a. nieuwe tarieven op typisch Amerikaanse producten als spijkerbroeken, Harley Davidson-motoren en pindakaas. Gelukkig hebben wij Calvé!

De smaaktest van het Algemeen Dagblad verdwijnt. Vanwege o.m. de onnodig grievende teksten bij de uitslagen in de lagere regionen, juich ik dat toe. Ik ken een bedrijf die ooit in de koffietest in de top 15 stond van de honderd met lovende woorden, om bij de keer erna ergens op plaats 85 te eindigen met heel naar, zuur commentaar. De grap was dat het exact dezelfde koffie was, gemaakt door dezelfde machine en gepresenteerd op precies dezelfde wijze als de eerste keer. Onbetrouwbare tests dus gestoeld op volledige willekeur.

De nieuwe Nederlandse vlag in de Tweede Kamer kostte €12.000,-. Twaalfduizend euro.


Mamoudou Gassama 

Valerie Jarrett en Roseanne Barr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten