zondag 17 juni 2018

Week 24 2018; Wat een week!

Tijdens de uitreiking van de Tony Awards, kreeg dramadocent Melody Herzfeld een award voor haar jarenlange werk als opleider. Zij is docent op de school in Parkland waar in februari zeventien mensen zijn doodgeschoten. Melody bracht toen 65 studenten in veiligheid in haar kantoor. Als verrassing traden een aantal studenten voor haar op met het lied "Seasons Of Love" uit de musical "Rent". Een staande ovatie viel hen ten deel.

In het water in de buurt van de Overijsselse plaats Vroomshoop is een zwijn gevonden. Aan de poten van het dier was een betonblok gebonden. Ik kan niet goed omgaan met zo'n bericht. Mijn hersentjes maken dan even een soort kortsluiting.

Totale apathie maakte zich van mij meester toen ik de meer dan afschuwelijke details hoorde van de moord op Anne Faber. Wat heeft dat arme meisje vreselijke dingen moeten doormaken. Onbeschrijfelijk. Mijn hart gaat uit naar haar familie en vrienden. Niet onder woorden te brengen hoe zij zich nu voelen. Diep, diep triest.

Wat ongelooflijk leuk en terecht dat de geweldige Corrie van Gorp een mooi eerbetoon heeft gekregen in het Oude Luxor Theater in haar eigen Rotterdam. Al jaren staat ze niet meer in de schijnwerpers, maar heeft in de jaren 60, 70 en 80 furore gemaakt als balletdanseres bij het Nationaal Ballet en natuurlijk als revueartieste en zangeres. Het kostuum van haar bekende typetje Bep de Bok, welke ze samen met André van Duin als haar man Arie speelde, staat nu permanent tentoongesteld op het entresol van het theater.

De gekleurde duiven die sinds 1957 in de Efteling te zien waren verdwijnen. Hoewel ze werden gekleurd met een diervriendelijke kleurstof (volgens de Efteling) wil het park meebewegen met de tijd, en vindt dat het kleuren van duiven niet meer past. Vanaf nu zullen de duiven gewoon hun witte verenkleed mogen behouden.

Net als je dacht dat het niet veel gekker kon is daar ineens Bregje Hofstede, nee ik had ook nog nooit van haar gehoord, maar het kind heeft een feministische actiegroep opgezet om actie te voeren in Amsterdam omdat er niet genoeg vrouwelijke straatnamen zijn. Lees die zin nog maar eens rustig over. Waar je je al niet druk om kan maken. Ik snap nu ook waarom ze op haar 24e al een burnout had. Een Bregje Hofstedestraat zal er niet snel komen. Voor een straatnaam moet je namelijk wel iets gepresteerd hebben. Ook als vrouw.

Shell...dividendbelasting....Mark Rutte.... Voor Mark, lees de VVD. is de waarheid steeds een keuze, ook nu weer. Zal Shell de zeven miljard die ze in 13 jaar niet aan belastinggeld hebben betaald terug gaan betalen? De belastingdienst wist ervan. Moeten u en ik eens vergeten zijn iets op te geven. Meanwhile, de 'wetenschappelijke' bron voor het afschaffen van dividendbelasting blijkt Shell te zijn. Koninklijke Shell. Wanneer mogen we weer gaan stemmen denkt u?









Geen opmerkingen:

Een reactie posten