vrijdag 20 juli 2018

Brownies & DownieS

Niet alleen in mijn straat maar ook in het centrum van Capelle aan den IJssel wordt flink gesloopt, afgebroken en weer (op)gebouwd. Het winkelcentrum en het stadsplein worden grofstoffelijk onder handen genomen. Het duurt nog even maar het visioen wat men voor ogen heeft is dat men niet geleefd heeft als men niet ten minste één keer in het leven het bruisende Capelle heeft bezocht. Er zijn zelfs geruchten dat er een heuse bioscoop zou kunnen komen! Mag ik u even spreken zeg! Niet zo heel gek gedacht, want het Isala Theater waar ik zelf graag en regelmatig kom heeft heel duidelijk ook bestaansrecht.

Wat wel al zeker is en wat ik enorm leuk vind is dat naast de prachtig vernieuwde bibliotheek na de zomer er een filiaal van Brownies & DownieS aan het Stadsplein 39a geopend zal gaan worden. Het is het bekende concept van een koffie- en lunchroom waar mensen met het syndroom van Down werken. Onderhand zijn er verspreid over het hele land al zo'n vijftig filialen. Ik hoop dat het openen van het Capelse filiaal het verdriet en de teleurstelling een beetje weg kan nemen van het sluiten van Brownies & DownieS in Rotterdam. Negen maanden na de opening aan de Nieuwe Binnenweg aldaar moest het filiaal sluiten omdat er, vanwege de werkzaamheden aan de Nieuwe Binnenweg, niet genoeg aanloop was.

Ik ben er sterk van overtuigd dat het in het centrum van Capelle met de komst van Brownies & Downies alleen nog maar leuker wordt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten