zondag 22 juli 2018

Week 29 2018; Wat een week!

Hoewel het geen staatsbezoek was, is Donald Trump wel verwelkomd door koningin Elizabeth. Alléén door koningin Elizabeth. Het is heel ongebruikelijk dat zij dat alleen doet, maar de prinsen Charles en William hadden laten weten niet deel te willen nemen aan het bezoek van Donald. Ook haar man prins Philip, die zijn verplichtingen heeft stopgezet, maar nog steeds gaat naar waar hij heen wil, zag er geen noodzaak in hierbij aanwezig te zijn. De ontmoeting is ook zo kort mogelijk gehouden.

Omdat het journaal weer op de gebruikelijke zender werd uitgezonden, dacht ik dat het al voorbij was, maar eerst afgelopen zondag was pas de laatste wedstrijd van het WK voetbal, en Frankrijk heeft gewonnen. Ik vond het wel ontspannen in de samenleving dat Nederland niet mee hoefde te doen. Als ik het systeem goed heb begrepen is er over twee jaar weer een EK, en daar zou Nederland zich weer voor kunnen plaatsen neem ik aan. Nu ja, we zien het tegen die tijd wel weer.

De nationale ploeg van Kroatië die in de finale van Frankrijk verloor, heeft het volledige premiebedrag van bijna 24 miljoen euro gedoneerd aan een goed doel. Het geld gaat naar een stichting die in Kroatië kinderen uit arme gezinnen de mogelijkheid geeft om op vakantie te gaan.

De ontmoeting tussen Donald Trump en Vladimir Poetin in Helsinki. Die ene zin is voor iedereen die het nieuws heeft gevolgd toch voldoende om nóg maar weer eens de totale ongeschiktheid van Donald als president van de Verenigde Staten aan te tonen.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, heeft ooit als voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie integratiebeleid meegedeeld dat de integratie van veel mensen met een migratieachtergrond geheel of gedeeltelijk geslaagd is en noemde het zelfs een prestatie van formaat. Nu heeft hij onlangs o.a gezegd dat mensen uit verschillende culturen niet vreedzaam samen kunnen leven. En dat was nog klein bier bij wat voor beschamende dingen hij nog meer zei, ook over andere landen. Minister van Buitenlandse Zaken, hè. De beheerders van de site  www.isereenvvderopgestapt.nl/ staan al in de starblokken.

Even iets om mee te geven; veel stellen gaan uit elkaar na de zomervakantie. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien ondervraagde advocaten in september meer scheidingsaanvragen krijgt. Bij Zorgeloosch Scheiden (what's in a name) kwamen in 2017 maar liefst 20% van alle aanmeldingen in september binnen. In april is dat zo rond de 7%. Hebben u en uw partner de zomervakantie overleefd en september gehaald is het gerust tijd voor een etentje om het te vieren.

Zaterdag is na veel gedoe, vertraging en een budget van 3,1 miljard euro, waar in den beginne 1,4 miljard was geraamd, na vijftien jaar bouwen in Amsterdam de Noord/Zuidlijn geopend. Je kunt niet zeggen dat de Amsterdammers over één nacht ijs zijn gegaan. Al in 1968 kwam er een Noord/Zuidlijn voor in het Plan Stadsspoor. Dat de Amsterdammers er maar veel gemak en plezier van mogen ondervinden.

Donald Trump en Vladimir Poetin.

Voetbalploeg Kroatië.

Noord/Zuidlijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten