zondag 15 juli 2018

Week 28 2018; Wat een week!

De verkiezingsoverwinning van Recep Erdoğan vorige maand waardoor hij nóg meer macht naar zich toe kan trekken, heeft erin geresulteerd dat er nog maar eens 18.000 ambtenaren zijn ontslagen. Tegelijkertijd benoemd hij, op Trumpiaanse wijze, zijn schoonzoon tot minister van Financiën. Je verwacht het niet.

'Vrouw genoemd als ceo van Air France- KLM', 'Vrouw wordt burgemeester van Tunis', 'Vrouw wordt hooglereaar aan de Theologische Universteit in Kampen'. Wie is toch die meneer of mevrouw Vrouw? En hoe kan het dat deze persoon zoveel verschillende en uiteenlopende functies kan bekleden?

Twee conducteurs, Mustafa Hosgören en Onur Yürükel, staan positief in het leven en dragen dat tijdens hun werk uit. Op Instagram delen ze, sinds vorig jaar, onder de naam 'Selfieconducteurs' vrolijke foto's, vaak met wat reizigers en soms met voltallige coupés. 'We proberen in elke coupé waar we komen wat gezelligheid te brengen'. Wat een leuk initiatief van deze twee mannen.

Als koning kun je ook niet zomaar alles doen wat je wilt. Zo wil Willem-Alexander zonnepanelen op paleis Huis ten Bosch, maar dat mag niet van de wet. Er mogen geen wijzigingen worden toegepast aan het uiterlijk van rijksmonumenten. Maar van de week deelde hij mee dat ie de strijd niet heeft opgegeven. In Amsterdam is het beleid omgegooid ten aanzien van monumenten, onder voorwaarden mogen daar wel zonnepanelen op geplaatst worden. Dan moet zulks in Den Haag toch ook kunnen.

In het pittoreske Leiderdorp heeft een man zijn huwelijk gemist omdat hij bij een politiecontrole op de vlucht sloeg. Met hoge snelheid ging hij er vandoor. sprong de auto uit en liet zijn aanstaande achter in de auto. Korte tijd later vond de politie hem en bleek dat hij dronken was, geen rijbewijs had en daarnaast de agenten ook nog beledigde. Het huwelijk is tot nader order uitgesteld, hoewel deze blik in de toekomt voor die vrouw wel voldoende moet zijn om......

Femke Halsema is beëdigd als burgemeester van Amsterdam. Zo beëindigde ze haar speech als nieuwe burgemeester met de tanden op elkaar van emotie: "Het is een ongelooflijk voorrecht om Amsterdam en zijn bewoners als burgemeester te mogen dienen. Ik ga mijn best doen". Ik wens haar veel plezier en succes met haar nieuwe functie.

Het oranje orakel was afgelopen week in Europa. De olifant in de porseleinkast. Hoe vreselijk de man ook is, is het wel hilarisch om te zien hoe de Europese leiders totaal niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Ondertussen maakte hij zowel Angela Merkel als Theresa May met de grond gelijk, om ze als ie naast ze stond weer de hemel in te prijzen. Hij is als die nadrukkelijk aanwezige oom op een verjaardag die ze niet allemaal op een rijtje heeft, maar om wie je niet heen kunt bij de uitnodigingen. De meewarige blik van Angela zei voldoende toen hij aan het woord was. Het klopte ook allemaal niet zo erg wat ie zei. Hij kan niet uit de NAVO stappen zonder toestemming van het Congres, de VS betalen niet voor 90 procent van het NAVO-budget, en het is ook niet zo dat 60 tot 70 procent van de Duitse energie uit Rusland komt. Kortom hij geeft, zoals gebruikelijk, z'n bek maar een douw.

Melania en Donald Trump & Theresa en Philip May

Onur Yürükel en Mustafa Hosgören de vrolijke 'selfieconducteurs'. 

Femke Halsema wordt beëdigd als burgemeester van Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten