dinsdag 30 oktober 2018

Herinnert U zich deze nog? #130


BABE
"PLEASE ME PLEASE DO"
1979
Aantal weken : 7
Hoogste positie: 24


Hans van Hemert's Luv' had zo'n succes dat Peter Koelewijn dacht: 'Maar dat kan ik ook',  en hij formeerde de groep Babe, bestaande uit v.l.n.r op het hoesje Monique Hagemeyer, Gemma van Eck en Rita van Rooy. Anders dan bij Luv' was er bij Babe een duidelijke leadzangeres, Gemma, ondersteund in de refreintjes door de andere dames. "Please Me Please Do" is de eerste single. Ik moet in het clipje erg lachen om de wijze waarop Monique en Rita choreograferen, zulks wordt in het Duits zo heel mooi omschreven als met 'raumgreifende Schritte'. 

Het had niet veel gescheeld of Babe was al vrij snel opgehouden te bestaan, vanwege de wijze waarop de moeder van Gemma zich meende te moeten bemoeien met het e.e.a.. Zij kocht haar kleding in de betere zaken van Den Haag, en ging mee met de meisjes die voor de eerste keer op zoek gingen naar bühnekleding. De zaken van moeder van Eck hadden natuurlijk niet de kleding die voor een popgroep geschikt was, daarom had Peter zijn secretaresse ook meegestuurd. Die belde Peter al heel snel op met de mededeling dat er gauw iets moest gebeuren want er dreigde revolutie in de gelederen. De mondaine zaken waren al vervelend, maar de oude mevrouw van Eck vertelde aan de verkoopster dat ze iets leuks zochten voor Gemma en haar danseresjes. Monique en Rita waren in alle staten terwijl Gemma het eigenlijk heel gewoon vond. Peter zorgde ervoor dat mama van Eck zich in het vervolg nergens meer mee bemoeide. 

Monique had het na één jaar wel gezien en werd vervangen door Margot van der Ven. Alle singles die Babe uitbrengt worden hits, maar ze tikken maar één keer net de top 10 aan met het liedje "The Kiss" in 1980. In datzelfde jaar doen ze mee aan een songfestival in Korea en in 1981 zijn ze samen met Wim Hogenkamp en Margriet Eshuijs de Nederlandse vertegenwoordiging op het Knokke festival. Gemma stapt in 1982 uit de groep en wordt opgevolgd door Marga Bult die de rol van leadzangeres overneemt. De hits blijven komen en in 1983 zijn ze zelfs in de race om voor Luxemburg naar het songfestival te gaan met het liedje "Boomerang", maar het is uiteindelijk Corinne Hermès die voor dat land gaat en het festival ook wint met "Si La Vie Est Cadeau"

In 1986 stopt Babe ermee. Marga gaat uiteindelijk voor Nederland in 1987 alsnog naar het songfestival en behaalt er een mooie 5e plaats met het door Peter Koelewijn geschreven "Rechtop In De Wind". Gemma heeft na Babe gewerkt als solozangeres en speelde in musicals. Ook trad ze drie jaar op met Toon Hermans. Bij gelegenheid wil de groep in de vorm van Marga, Rita en Margot nog wel eens optreden. 

2 opmerkingen:

  1. Even voor de goede orde ; Babe was in 1982 in de race voor het songfestival, niet in 1983. De zangeres Svetlana genoot uiteindelijk de voorkeur van RTL met Course Apres Les Temps, wat 6e werd.
    Voor de rest weer een leuk verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen