zondag 21 oktober 2018

week 42 2018; Wat een week!

Ik vind het hilarisch als iets wordt gezegd wat niet ironisch is bedoeld, maar het wel is. Frank Lammers heeft de taken als regisseur overgenomen van Job Gosschalk voor de musical "All Stars". Job heeft, zoals bekend, al zijn werkzaamheden moeten neerleggen omdat naar voren is gekomen dat hij tijdens castings zich ongepast gedroeg ten opzichte van jonge acteurs. In een interview vertelde Frank dat het lastig was omdat er al zaken waren besloten. 'Ik moest wel de meisjes nog casten, Job had de jongens al gedaan'.

Medewerkers van de groenvoorziening in Capelle aan den IJssel hoorden gesis uit een vuilniszak komen. Er bleek een anderhalve meter lange tijgerpython in te zitten. De gealarmeerde dierenambulance heeft het dier opgevangen. Punt één, je dumpt geen dieren langs de weg en punt twee, een gevaarlijk dier als een tijgerpython kan in nood aanvallen. Daarnaast kun je de reptielenopvang verwittigen als je de slang niet meer wilt. Ik begreep dat voor het houden van deze slang een vergunning nodig is, en met een aan zekerheid grenzende veronderstelling vermoed ik dat de eigenaar die niet had. Ik hoop dat de eigenaar alsnog wordt opgespoord.

De afschaffing van de dividendbelasting gaat niet door. Joh?! Er was juist zoveel animo voor. Nou, dan zou die twee miljard mooi geïnvesteerd kunnen worden voor het klimaat, de zorg of het onderwijs. Maar nee, het kabinet is wel erg voor het klimaat, maar dan voor het vestigingsklimaat. Het bedrag zullen zij dus volledig gaan besteden aan het bedrijfsleven.

De tijdelijke halloweenattractie "Devil's Church" in avonturenpark Hellendoorn is er voor het derde jaar, maar eerst nu hebben gristenen er problemen mee, ze zien het als een open uitnodiging aan de duivel. Er was scherpe kritiek en ook werd de woordvoerder van het park aangevallen in de berichten dat hij zou 'branden in de hel als hij het evenement niet zou afgelasten'. Hoe weten de gristenen dat zo zeker? Zulks beslist toch alleen God? Maar goed, er is besloten de attractie een andere naam te geven: 'Terror Temple'. Ik vind het wel tijd worden voor een jaarlijks terugkerende 'halloweendiscussie'.

Ik ben er erg voor om het kind in jezelf te bewaren, maar je kunt ook overdrijven. Uit onderzoek is gebleken dat volwassenen die een financiële beloning in het vooruitzicht wordt gesteld van een paar honderd euro zulks als een belangrijke stimulans zien om te stoppen met roken. Een soort variant van als je je groente opeet krijg je een toetje anders niet. Kan het infantieler? Intussen heb ik nog nooit gerookt, ik ben benieuwd wat ik op mijn bankrekening bijgeschreven zal zien.

Over kinderachtigheid gesproken, het calimerocomplex van DENK in het algemeen en die van Farid Azarkan in het bijzonder neemt belachelijke vormen aan. Presentatrice Eva Jinek heeft deze week de Sonja Barend Award gewonnen, een vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste tv-interview. Eva kreeg deze prijs voor een interview met een enigszins onhandelbare Farid. Nu vindt de zich immer chronisch achtergesteld voelende Farid dat hij óók recht heeft op die prijs. Zou ie een lolly en een kleurplaat ook goed vinden?

Oud-premier Wim Kok is zaterdag 20 oktober overleden op de leeftijd van 80 jaar. Van 1994 tot 2002 was hij premier. Maar al in 1961 begon zijn publieke loopbaan in het vakbondswezen. In 1986 werd hij verkozen tot lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Ik ben met hem opgegroeid in de verschillende rollen die hij heeft gehad. Veel sterkte voor zijn familie, vrienden en bekenden.




Wim Kok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten