zondag 14 oktober 2018

Week 41 2018; Wat een week!

85 jaar is ze geworden, de wereldberoemde Spaanse operazangeres Montserrat Caballé. Ze was al 11 jaar bezig toen ze in 1965 in New York inviel voor Marilyn Horne in "Lucrezia Borgia" en een 25 minuten lange ovatie kreeg. Ze heeft talloze rollen gespeeld en meer dan 250 plaatopnamen gemaakt. In 1987 kreeg ze er vele nieuwe fans bij toen ze samen met Freddie Mercury het lied "Barcelona" opnam. Het werd meteen maar een heel album met duetten. Daarnaast heeft Montserrat de carrière van José Carreras  in de goede richting geduwd door regelmatig met hem te werken.

Het hellende vlak waarop de Verenigde Staten zich sinds de verkiezing van Donald Trump tot president nu bevinden is nog iets schuiner komen te liggen met de benoeming van Brett Kavanaugh tot opperrechter.

Dat baarde wel even opzien, het leeuwenwelpje dat was gevonden in een bench langs een weg in Tienhoven. Over hoe, wat en waarom wordt nog in het duister getast, maar met het welpje gaat het goed. Het was in eerste instantie van streek en angstig, maar na eerst gegromd en geblazen te hebben naar zijn verzorgers, is er al enige gewenning. Hij heeft al samen met hen met een bal gespeeld. Het dier wordt nauwlettend in de gaten gehouden en er wordt gekeken welk voedsel het beste bij hem past in deze fase van zijn leven omdat men niet weet wat hij de eerste maanden te eten heeft gekregen.

De droom voor iedere autoliefhebber in het algemeen en de Volkswagen Kever liefhebber in het bijzonder. In Oregon is een Volkswagen Kever uit 1964 opgedoken met maar 37 kilometer op de teller. Eigenaar Rudy Zvarich reed de auto na aanschaf direct naar een opslagplaats, en daar is de auto nooit meer vandaan gekomen, De ruitenwissers en wieldoppen zitten nog in dozen.

Op Coming Outdag, 11 oktober, is de regenboogvlag voor het eerst gehesen op het raadhuis van het overwegend gristelijke Krimpen aan den IJssel. Burgerraadslid Leon Houtzager van de VVD heeft zich er enorm voor ingezet en is gesprekken aangegaan met alle politieke partijen, belangenorganisaties en de Krimpense kerkgemeenschap. Het werkt natuurlijk ook mee dat het gemeentebestuur bestaat uit VVD, D66, Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, GroenLinks en Krimpens Belang. Maar desalniettemin is er een fantastisch mooi resultaat geboekt.

Van de drie genomineerde programma's voor de Gouden Televiezier Ring heb ik alleen "De Luizenmoeder" gezien, en vanwege de enorme hit die dit programma was, ging ik er eigenlijk al vanuit dat het een gelopen race was. Wat een ongelooflijk leuke verrassing was het dat Beau van Erven Dorens niet alleen de Zilveren Televiezier Ster voor beste mannelijke tv persoonlijkheid won maar ook de Gouden Ring voor zijn programma "Beau Five Days Inside". Prachtige, eerlijke televisie zoals alleen hij dat kan, en beide prijzen zo verdiend omdat de man ondanks de vele flops toch altijd is doorgegaan met dat waarin hij zelf gelooft.

Het lijkt alsof je een filmplot hoort als je de berichten tot je neemt over wat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi is overkomen. Hij is op 2 oktober het Saoedische consulaat in Istanboel binnengegaan en er vervolgens nooit meer uitgekomen. Zijn aanstaande vrouw Hatice heeft buiten tien uur lang op hem gewacht. De vermoedens over wat er gebeurd is lijken onwerkelijk. Ontvoerd? Vermoord? Gemarteld en vervolgens vermoord? In stukken gesneden en zo het consulaat verlaten? Nu blijkt hij zijn smartwatch al die tijd te hebben omgehouden waarmee er geluidsopnames gemaakt zijn die het verhoor, de martelingen en de moord zouden bewijzen. Die opnames zouden zijn doorgestuurd naar zijn telefoon die hij aan Hatice had gegeven. We zullen er in de komende tijd nog genoeg over gaan horen vermoed ik zo.

Leon Houtzager bij de regenboogvlag in Krimpen aan den IJssel.

Het gevonden leeuwtje

Volkswagen Kever uit 1964 met  slechts 37 km op de teller. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten