zondag 28 oktober 2018

Week 43 2018; Wat een week!

Zondagochtend werd de politie in Capelle aan den IJssel gealarmeerd door een flatbewoonster bij wie een onbekende man op het balkon stond die naar binnen wilde. Hij zei dat hij op de vlucht was omdat hij met een vuurwapen zou zijn bedreigd. Dit bleek niet geheel conform de waarheid, hij was wel op de vlucht, maar vanwege het feit dat de vriend van een andere bewoonster uit de flat die met deze man vreemd ging eerder thuis kwam dan verwacht. De man vluchtte het balkon op en klom, om niet gesnapt te worden naar verschillende andere balkons.

Voorafgaand aan het staatsbezoek aan Groot Brittannië had Willem-Alexander een gesprek met de Britse media ten paleize. Daarin zei hij het vertrek van Groot Brittannië uit de Europese Unie te betreuren en zich zorgen te maken over de gevolgen voor de handel tussen Nederland en Groot Brittannië. Hij verwoordde slechts het standpunt van de regering. Voor de Britten was dit echter verrassend en ongebruikelijk. Volgens één van haar biografen heeft koningin Elizabeth in 66 jaar in het openbaar nog nooit iets gezegd dat het herinneren waard is.

Deze week kwam naar voren dat Nederlanders op Europees niveau de meeste tijd zitten per dag, wel acht en een half uur. En dat is helemaal niet zo gezond. Vier uur zitten per dag wordt aanbevolen.

"De slechtste doofpotactie in de geschiedenis van doofpotacties", noemde Donald Trump de manier waarop Saoedi-Arabië omgaat met de door hen georkestreerde moord op Jamal Khashoggi. En ik had nooit gedacht dat ik deze woorden ooit zou zeggen: Ik ben het eens met Donald Trump. Ja, ik schrik er zelf ook van. Dat de man zelf van doofpotacties aan elkaar hangt laten we voor nu maar even buiten beschouwing.

Er is een partij vervalste medicijnen voor beenmergkanker in omloop gebracht. Naast Duitsland, waar men de vervalsing ontdekte, is een deel van de medicijnen ook in Nederland terechtgekomen. Apothekers zullen contact opnemen met de patiënten die het middel hebben ontvangen. Het is toch schandalig dat er mensen zijn die dit willens en wetens doen!?

Totaal verbouwereerd heb ik het nieuws tot me genomen van de failliete ziekenhuizen. Met letterlijk open mond vernam ik dat, alsof het een beëindiging van een kraakactie betrof, het Slotervaartziekenhuis vrijdagmiddag om vijftien punt nulnul uur leeg moest zijn. Patiënten dienden in allerijl te worden herplaatst of werden gewoon naar huis gestuurd. Minister Bruins (VVD vanzelfsprekend) kon het heel goed voor zichzelf verantwoorden dat we in ons land hier op deze wijze mee omgaan. Tja, omvallende banken daarentegen..... Intussen van mijn kant niets dan bewondering voor het personeel en hun niet aflatende inspanningen in deze trieste situatie.

De wintertijd is weer ingegaan, de benaming is nogal verwarrend, want de zogenaamde 'wintertijd' is eigenlijk onze reguliere tijd. In Europa wil men ermee stoppen, en hoewel het mij persoonlijk de pis niet lauw maakt, zijn er volgens onderzoekers veel mensen die volledig van slag zijn als de klok een uur voor- of, zoals nu, achteruit gaat. Daarom zullen de Europese landen in maart volgend jaar kenbaar moeten maken of ze de zomer- of de wintertijd zullen handhaven. Voor de hand ligt natuurlijk om de wintertijd (de reguliere tijd) te kiezen, voornamelijk ook omdat als er voor de zomertijd wordt gegaan het 's winters pas om 10.00 uur 's morgens licht is, en dat schijnt voor het hele bioritme niet aan te raden te zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten