zondag 7 oktober 2018

Week 40 2018; Wat een week!

Drie, twee, één....en ja hoor daar waren ze weer de actievoerders van de Oostvaardersplassen. Om hongersnood deze winter tegen te gaan, waar de actievoerders eerst tegen protesteerden, worden er een aantal herten afgeschoten. En daar protesteerden deze beroepsactievoerders ook weer tegen, want dat willen ze ook niet. Ik vraag me af of ze net als bij vorige protesten weer eerst samen gezellig een broodje hamburger zijn gaan eten.

Charles Aznavour is niet meer, op een leeftijd van 94 jaar en met een carrière van 80 jaar kun je niet zeggen dat de man in de kindermeel gestikt is. Hij heeft een ongelooflijk prachtige carrière gehad waarin hij zo'n 1200 liedjes voortbracht. Prachtige chansons met eeuwigheidswaarde die voor altijd zullen blijven voortleven zijn van zijn hand en door hemzelf en de groten der aarde gezongen.

Niemand heeft er ooit over getwijfeld dat Donald Trump daar waar hij kon de belasting heeft ontdoken in zijn jaren als zakenman. Ook komt nu naar buiten dat hij en zijn broers en zussen bovendien via dubieuze belastingconstructies de erfbelasting hebben ontdoken na de dood van hun vader. Ik heb zo'n vermoeden dat Donald het, alle bewijzen ten spijt, zal afdoen met 'fake news'.

Tijdens de economieles ontdekten vijfdejaars vwo leerlingen van het Beatrix College in Tilburg een fout in de rekenvoorbeelden bij het officiële Belastingplan 2019. Zij stelden het ministerie van Financiën op de hoogte ervan en kregen als beloning een taart, met een bericht van de staatssecreataris. Die kan opnieuw naar de bakker, want ook de nieuwe voorbeeldsommen kloppen niet, zo ontdekten deze leerlingen. Dit geeft zo heerlijk ons land weer, waar het werk van overbetaalde ambtenaren door leerlingen van vwo 5 in een lesuurtje naar de prullenbak wordt verwezen. Zo'n bericht kleurt mijn dag.

Wat een sympathiek initiatief van de makers van Donald Duck. Na eerder een speciale uitgave voor blinden te hebben gemaakt, is er nu onder de noemer 'Ducklexie special' een uitgave verschenen voor kinderen met dyslexie en kinderen die moeite hebben met lezen. De uitgave is ontwikkeld in samenwerking met het RID en zes 11-jarige ervaringsdeskundigen. In deze special is het lettertype makkelijker te lezen door een aangepaste lettergrootte, spatiëring en interlinie. Ook is de lengte van de verhalen aangepast.

Vrijdag de dertiende blijft toch voor velen een ongeluksdag. Vraag het die vier Russische spionnen maar die op vrijdag 13 april zijn betrapt toen ze een cyberaanval op het OPCW in Den Haag wilde plegen. Na een tip van de Britse inlichtingendienst kon de Nederlandse MIVD de aanval verijdelen. Op heterdaad dus, met nog wat bijvangst betreffende de Russische betrokkenheid bij het neerhalen van de MH17 en de gifgasaanval op vader en dochter Skripal. Categorisch en stoïcijns blijven de Russen alle bewezen aantijgingen ontkennen. Ik moet dan steeds denken aan het liedje "It Wasn't Me" van Shaggy.

Afschaffing dividendbelasting😲.....Niemand behalve Mark Rutte en zijn deurmat Sybrand Buma willen dat😏.......Mark voelt tot in zijn 'diepste vezels' dat het goed is, maar kan niet uitleggen, laat staan onderbouwen waarom het die twee miljard euro per jaar mag gaan kosten 😄.....Multinationals, waaronder zijn voormalige werkgever van tien jaar Unilever, zouden zich daardoor in Nederland gaan vestigen meent Mark, ook al kwam van alle kanten het geluid dat zulks helemaal niet zo zeker is😅..... En nu blijkt dat Unilever lekker in Londen blijft ondanks het cadeautje van Mark vanuit zijn 'diepste vezels'😆.....Omdat je het van verre aan zag komen en er genoeg signalen waren vanuit diverse hoeken om het vooral niet te doen dat afschaffen heb ik er enorme lol over zoveel overschatting van zijn vezelgevoel😂







Geen opmerkingen:

Een reactie posten