maandag 15 oktober 2018

Music, music, music

Als autodidactisch computergebruiker zijn er soms zaken die voor mij net zo raadselachtig zijn als het heelal. Sinds een paar maanden is er enig getob met Windows Media Player en ik vermoed dat het met één van de updates van Windows is gestart.

Zoals bekend heb ik al mijn muziek op een externe harde schijf staan, op het moment van schrijven 53325 verschillende nummers. Voorheen, als ik de media player aanzette kon ik naar hartenlust muziek spelen, maar opeens gebeurde het dat de muziek stopte en 'afspelen' plots uit zichzelf op 'synchroniseren' stond. Waarom? Om dit op te lossen kon ik de ene keer gewoon op afspelen klikken, maar een andere keer diende ik de hele computer opnieuw op te starten omdat media player vastliep.
Ook ontdekte ik in media player een soort dubbele lijst. De lijst van mijn externe harde schijf stond er twee maal in, onder 'muziek' in de mediabibiotheek en onder 'E', de naam van mijn externe harde schijf. Vanuit 'E' kan er niet afgespeeld worden, enkel gesynchroniseerd. Maar ik heb nog nooit gesynchroniseerd en ik hoef dat ook niet.

Verwarring alom dus. Afgelopen zaterdag had ik er genoeg van toen het muziek afspelen drie keer achter elkaar was gestopt. Ik besloot media player er af te halen en opnieuw te installeren. Dat was zo gedaan. 'E' wilde per se synchroniseren, vooruit dan maar leef je uit! Nou dat deed 'E', een dag en een nacht is ie bezig geweest en waarvoor? Geen idee. Er stond heel dreigend achter ieder nummer 'wordt van apparaat verwijderd'. Daar word ik niet warm of koud van, want ik heb nog een kopie harde schijf en bovendien alle nummers op cd. En omdat de externe harde schijf niet aan stond terwijl 'E' aan het synchroniseren was kon er wat verwijderen betreft niet veel misgaan. Ik kan nog steeds niet afspelen vanuit 'E', wel nu de synchronisatie voltooid is nummers op mijn computer zetten, zo gaf hij na afloop van de synchronisatie aan. Maar waarom zou ik dat willen? Ik heb die externe harde schijf, die is nu, terwijl ik dit schrijf, alle 53325 nummers weer in de mediabibliotheek aan het opnemen, uit ervaring weet ik dat dit ook enige tijd gaat duren.

Ik ben benieuwd of het ongevraagd stoppen met muziek afspelen hiermee is ondervangen of niet. Niet alle updates zijn verbeteringen, dat wil ik maar eens even gezegd hebben, en 'E' van mijn media player afhalen gaat niet, daar heb ik al naar gekeken. Wel was er ineens een mogelijkheid om de 'synchronisatierelatie te beëindigen', Nou relaties beëindigen heb ik wel enige ervaring mee dus heb ik dat maar aangeklikt. We gaan het meemaken. Al 10565 nummers zijn op dit moment alweer in de mediabibliotheek opgenomen en still counting.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten