donderdag 18 oktober 2018

Muziekb(l)ij

Na mijn blogje enkele dagen geleden over het wel en wee van mijn Windows Media Player, kwam dierbare vriend Chris met iets waarvan ik nog nooit had gehoord: MusicBee, een mediaplayer voor zoals hij het noemde 'groot-muziek-bezitters', zoals ik. Ik ben me eens gaan inlezen en heb het gedownload en werd me pijnlijk bewust dat ik lange tijd een roepende in de woestijn ben geweest, sinds de ongemakken van Windows Media Player zich steeds meer openbaarde.

Het voelde voor mij een walhalla binnen te treden. Na ongeveer een kwartier zaten alle 53325 nummers in de muzikale bij, en bovendien kan ik kiezen uit talloze mogelijkheden om het geluid aan te passen, er kunnen weer foto's van bijvoorbeeld albumhoezen of de artiesten geplaatst worden, dat ging bij WMP ook niet meer. Er kan gekozen worden welke info je wilt weergeven (jaartal, nummer, artiest, etc). Daarnaast kun je uit vele verschillende 'skins' kiezen, ik heb geheel in mijn stijl voor de meest kleurrijke gekozen. En als de muziek speelt kun je het zo zetten dat er foto's en informatie van de desbetreffende artiest wordt weergegeven.

Er is nog zoveel meer mogelijk, maar dat zal ik t.z.t. wel gaan ontdekken, ik voel me nu al als Flipje in Bosbessenland, hoe heb ik ooit zonder MusicBee gekund? Ik ben Chris zeer dankbaar voor deze tip, hij is wat dat betreft mijn steun en toeverlaat waar het computertechniek in de breedste zin van het woord aangaat. Mocht hij zijn huidige maatschappelijk belangrijke functie ooit zat zijn, hij zou zo in de informatietechnologie terecht kunnen.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten