vrijdag 16 november 2018

Bevestiging

Soms weet je iets al maar wil je het toch bevestigd zien. Een tijdje terug had ik het idee opgevat om een SD-kaartje voor mijn telefoon te kopen omdat het geheugen steeds aangaf vol te zitten. Ik doe eigenlijk helemaal niet zoveel met m'n foontje, maar 16GB geheugen blijkt toch vrij snel aan z'n taks te zitten.
Nou, destijds sloeg mijn hele telefoon in de stress bij het kaartje wat erin kwam dat ik dacht, laat maar.

Maar nu er tot twee keer toe in korte tijd aangegeven werd dat ik iets moest doen aan het bijna volle geheugen, ook al 'reinig ik de opslag' maniakaal vanwege het beperkte geheugen dacht ik, ik probeer het, tegen beter weten in, nog maar eens.

Daar waar Barbra Streisand, zo zag ik in het hilarische carpool karaoke interview met James Corden, als er iets met haar computer was Steve Jobs belde, ze zei het op een toon alsof ze de buurjongen om advies vroeg, ben ik in de gelukkige omstandigheid een vriend als Christian te hebben. De man is mijn Steve Jobs, onlangs heeft hij mijn leven meer inhoud gegeven door me kennis te laten maken met MusicBee. Ik vroeg hem welk kaartje ik zou moeten kopen en hij gaf me advies.

In het huidige tijdperk kun je 's avonds iets via het wereld wijde web bestellen wat de volgende dag wordt bezorgd, dus gistermiddag al kwam in een belachelijk groot doosje met heel veel plastic kussentjes het SD-kaartje voor mijn telefoon. En wat ik al dacht, na het kaartje erin gedaan te hebben gebeurde er niets. Niet eens een overspannen reactie van mijn telefoon. Ik vermoede het wel, maar wilde toch de bevestiging en die kreeg ik.

Ik zal het dus moeten zien te rooien met de schamele 16 GB. Er zijn ergere dingen. En nee, ik ga dat kaartje niet retourneren. Ik weet dat het kan, maar ik vind het teveel gedoe en het is een bedragje waar ik wel overheen kom, en wie weet doet het kaartje het bij een ander telefoontje ooit wel. Ik blijf een onverbeterlijke optimist.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten